Diari Més

Torredembarra tindrà una gossera de titularitat municipal

L’Ajuntament accelerarà l’obertura davant la investigació policial que es du a terme sobre Olescan

Imatge d'una de les instal·lacions de l'associació Olescan.

El president i un vocal d'Olescan, investigats per maltractament animal i falsificacióCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Torredembarra ha anunciat que el municipi tindrà un gossera de titularitat pública. El tinent d’alcalde de Sostenibilitat, Josep Maria Guasch, feia aquest anunci aquest dimecres –davant dels micròfons d’Ona la Torre– i davant la polèmica que envolta la protectora gestionada Olescan. La policia investiga al president i un vocal de l’associació d’Olescan i se’ls imputen delictes de maltractament animal, intrusisme professional i falsificació de documents.

Segons l’Ajuntament, la nova gossera municipal s’ubicarà a una finca de Can Dània, on actualment hi ha el viver municipal i els horts socials. El consistori s’ha vist obligar a accelerar el procés per la seva posada en marxa davant la investigació que plana sobre Olescan. L’Ajuntament té previst habilitar unes instal·lacions per tal que la nova gossera municipal es posi en marxa el més aviat possible, un cop finalitzi aquest 2016.

El tinent d’alcalde explicava dimecres que, en un primer moment, per accelerar la seva obertura, l’espai funcionarà amb voluntaris i amb personal municipal. Posteriorment es farà un concurs públic per adjudicar la gestió. En aquesta gossera municipal s’hi atendran tots els animals abandonats a Torredembarra, però no els d’altres municipis, com fa la d’Olescan.

Olescan, investigat

L’anunci es produïa dimecres quan després de fer-se públic que agents del Seprona de la Comandància de la Guàrdia Civil de Tarragona a Torredembarra han pres declaració recentment, en qualitat d’investigats, al president i un vocal de l’associació sense ànim de lucre Olescan, als quals se’ls imputen delictes de maltractament animal, intrusisme professional i falsificació de documents.

Durant l’agost passat, el Seprona va realitzar diverses inspeccions a diversos nuclis zoològics de la província de Tarragona amb l’objectiu de revisar l’estat dels animals i la idoneïtat de les instal·lacions que els acullen. En el cas de la protectora de Torredembarra, es van detectar diverses irregularitats, tant pel que fa a la salut dels animals com al funcionament de les instal·lacions. Segons va determinar el Seprona, hi havia una sobrepoblació d’animals i mancaven documents que en determinessin la gestió correcta de la protectora. D’aquestes irregularitats es va informar el Departament d’Agricultura, Ramaderia i Pesca de la Generalitat i a l’Ajuntament de Torredembarra.

La protectora d’animals de Torredembarra és gestionada en concessió per l’associació Olescan, que s’encarrega de la recollida d’animals domèstics a diversos municipis de la província. L’associació també té presència a diverses localitats barcelonines.

Com a conseqüència de les irregularitats detectades, el Servicio de Protecció de la Natura de la Guardia Civil coordinadament amb la Fiscalia de Medi Ambient de Tarragona va obrir una investigació, realitzant inspeccions als centres que gestiona Olescan a les localitats d’Òdena, Moià, Sant Pere de Molanta i un centre veterinari de l’Hospitalet de Llobregat, a la província de Barcelona i a Torredembarra, a Tarragona, detectant com a pràctica habitual la realització de tractaments veterinaris per personal no facultatiu, així com l’administració de vacunes i l’expedició de receptes per part de personal no habilitat. Les inspeccions van derivar en més de 30 denúncies administratives per irregularitats als centres.

Imatge d'una d eles instal·lacions d'Olescan.

El president i un vocal d'Olescan, investigats per maltractament animal i falsificació.Cedida

tracking