Diari Més

Millores Socials

CCOO aposta per dignificar les pensions mitjançant els impostos

Anuncia propostes per sanejar la Seguretat Social, crear ocupació i millorar el copagament

CCOO aposta per dignificar les pensions mitjançant els impostosM. P.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) va anunciar ahir una sèrie de mesures i accions de protestes en favor de la dignificació de les pensions i les condicions socials de les persones grans, al mateix temps que presentava les dades de l’Observatori Social que elabora anualment.

La primera de les reivindicacions, que ha exposat Julián Gutiérrez, secretari general de la Federación de Pensionistas y Jubilados de CCOO, va estar vinculada a la necessitat de què les pensions de mort, supervivència, viudetat i orfandat es financin mitjançant els impostos, «perquè són pensions contributives, però les que ho cobren són persones que no hi han contribuït», va dir Gutiérrez. Entre les mesures anunciades, es va tocar el tema del sanejament de la Seguretat Social, entre elles es troba la proposta d’equiparar les bases de cotització del règim general amb el d’autònoms, «això suposaria en torn 7.000 milions d’euros d’ingressos que es tenien i així el col·lectiu d’autònoms tindria una pensió de jubilació força millor».

Segons CCOO la limitació de sostre de cotització a 3.000 euros mensuals suposa una trava a l’hora què entrin 7.000 milions d’euros més a les arques estatals. Els dirigents de la central sindical van aportar idees, algunes de les que proposarà el secretari general, Fernández Toixo, secretari general d’aquest sindicat, al Pacto de Toledo.

El copagament actual de medicaments per part dels més grans, que CCOO considera injust i «s’hauria de renegociar», així com la retirada de 450 medicaments del finançament públic són denúncies que es van exposar ahir. La discriminació laboral a les dones d’entre 50 i 65 anys, el maltractament a les persones grans i la davallada de les ajudes a la Dependència són altres temes que CCOO vol millorar i per això es lluitarà en els pròximss dies a diferents ciutats de l’Estat.

La pensió mitja a Tarragona

Segons les estadístiques d’aquesta central sindical, la mitjana de percepció dels 163.168 tarragonins que cobren una pensió és de 879,93 euros mensuals, entre incapacitats, jubilació, viudetat, orfandat i a favor de familiars. La percepció més baixa és de 347,34 (orfandat) i la més alta de 999,08 euros (jubilació).

L’Observatori Social de la gent gran de CCOO revela que el 25 per cent de les llars catalanes tenen com a font principal d’ingressos una pensió, fet que dóna més valor a les mesures que es proposen.

tracking