Diari Més

Successos

Crema el Campanile en construcció de Ferrari Land

Port Aventura assegura que no afectarà la data d'obertura del parc Quinze dotacions de Bombers han apagat el foc que ha cremat la rèplica del Campanile de San Marco i la coberta del Coliseu

alt
detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La rèplica del Campanile de San Marco, un edifici en construcció situat al complex Ferrari Land, –al costat del Port Aventura–, es va incendiar ahir cap a les vuit del vespre. Segons va informar el cos dels Bombers de la Generalitat, en el moment de l’incident no hi havia ningú treballant per la zona, tot i així, el Servei d’Emergències Mèdiques va atendre a dos ferits, un per una crisi d’ansietat i l’altre per unes petites cremades a les mans. Tots dos van ser traslladats al Centre d’Atenció Primària de Salou.

L’incendi va afectar la reproducció del Campanile, de 25 metres d’alçada, i la coberta del Coliseu del parc temàtic, –que reprodueix el Coliseu de Roma–. L’interior del teatre i la resta d’equipaments només van patir afectacions per fum.

Els Bombers van rebre l’avís a les vuit del vespre i, en un primer moment es van desplaçar fins a vuit dotacions dels Bombers amb l’objectiu de controlar les flames. Finalment, es van desplaçar fins a quinze dotacions. La Policia Local de Vila-seca i els Mossos d’Esquadra també es van desplaçar fins al lloc dels fets. Els Bombers van poder apagar les flames del Campanile al voltant de les deu de la nit. Segons alguns testimonis, la torre del Campanile s’hauria fos.

Gran expectació

L’incendi va provocar una gran expectació entre els curiosos que passaven per la zona, que estacionaven el seu cotxe a la carretera i treien el mòbil per capturar una imatge espectacular. Alguns testimonis asseguraven que, en un primer moment, es van veure flames de fins a 30 metres d’alçada. Els veïns de Vila-seca, Salou i Cambrils van ser testimonis de la densa columna de fum negre que va provocar l’incendi a les instal·lacions del Ferrari Land.

Tot continua igual

Per la seva banda, l’alcalde de Salou, Pere Granados, es va desplaçar amb la policia local fins al lloc dels fets tan bon punt es van iniciar les flames. Granados va afirmar que l’incendi semblava que s’havia iniciat mentre uns operaris treballaven a les obres. També va afegir que «no és cap atemptat», desmentint alguns rumors que van circular. El conseller d’Interior, Jordi Jané, també es va desplaçar fins al parc.

Per la seva banda, els responsables de PortAventura van enviar un comunicat informant de l’incendi, i assegurant que «estem analitzant els fets per poder determinar les causes, però aquest incident no modificarà el calendari d’obertura previst de Ferrari Land». El passat mes de juliol, PortAventura World Parks & Resort va anunciar que el parc temàtic obriria les seves portes el 7 d’abril de 2017. L’incendi, que ha cremat una de les peces més destacades del parc, el Campanile, i una part del Coliseu, no fa perillar l’obertura del parc dedicat al Cavallino Rampante, segons assegura PortAventura.

Un edifici destinat a què ningú pugés mai

L’edifici en construcció que es va cremar ahir és una reproducció d’un monument emblemàtic com és el Campanile de San Marco de Venecia. Aquesta rèplica té uns 25 metres d’alçada i és un dels principals atractius d’aquest parc temàtic. En un principi, els responsables de Ferrari Land van explicar que no s’hi podria pujar mai, ja que està fabricat amb un material no molt resistent. El Coliseu de Roma també està present al parc.

El foc que ha cremat a Ferrari Land.

Incendi a dues edificacions de Ferrari LandDiari Més

Incendi a FerrariLand

Incendi a FerrariLand

La torre Campanille, al costat de les torres verticals a la imatge, és una de les dues edificacions afectades.

Imatge de la Torre Camapanile de Ferrari Land

Incendi a les instal·lacions de Ferrari Land.

Incendi en una façana d'un edifici de Ferrari LandDiari Més

Imatges de l'incendi.

Incendi en una façana d'un edifici de Ferrari LandSergi Novo

Imatge de l'incendi.

Incendi en una façana d'un edifici de Ferrari LandSergi Novo

tracking