Diari Més

La consellera d'Ensenyament considera que la representació del Setge de Cambrils s'ha tret de context

Ruiz assegura que l'obra forma part d'un projecte que el centre realitza dins la celebració del Setge 1640

La notícia publicada per Libertad Digital.

El digital de Losantos denuncia «l'adoctrinament dels nens catalans» amb un vídeo de CambrilsLibertad Digital

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La consellera d'ensenyament Meritxell Ruiz ha declarat, aquest dimecres en una visita institucional a Vila-seca, que la representació teatral sobre el Setge de Cambrils a l'escola Guillem Fortuny del municipi s'ha tret de context. «Hem de tenir en compte que no es pot agafar un minut d'una activitat curricular d'una escola i treure'l de context», ha assegurat Ruiz, que també ha defensat que és un projecte que l'escola realitza dins la celebració del Setge de 1640 i que forma part de tota la matèria de medi social.

La controvèrsia va iniciar-se quan el diari digital Libertad Digital va publicar un vídeo de Youtube del centre de Cambrils de l'any 2015 on apareixien nens de primer de primària assajant l'Auca del Setge de Cambrils —un episodi de la Guerra dels Segadors en el qual després d'un setge de dos dies, les tropes de Felip IV van matar a molts vilatansde Cambrils—.

Segons el mitjà, aquelles imatges eren un «clar» exemple «d'adoctrinament de nens a Catalunya» contra Espanya. Asseguraven que el professor que apareixia al vídeo recordant als nens les frases que havien de dir «els inculcava» valors d'odi. Des del consistori de Cambrils defensaven que és la història del municipi, i Ruiz ha afegit aquest dimecres que des de la Generalitat s'ha parlat amb l'escola «perquè ens expliqui si s'adequa als valors que hem de potenciar a l'escola i al currículum».

tracking