Diari Més

UGT estudia emprendre accions legals contra els grups municipals que han qüestionat la tasca de la Policia Local

Arran de les crítiques en referència a l'actuació policial relacionada amb el positiu que va donar la regidora d'Urbanisme Clara Solivellas en un control d'alcoholèmia

Imatge d'arxiu de la Policia Local de Torredembarra.

La UGT estudia emprendre accions legals contra els grups municipals que han qüestionat la tasca de la Policia LocalDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La UGT a l’Ajuntament de Torredembarra ha anunciat aquest dimarts en un comunicat que estudia emprendre accions legals contra grups municipals per qüestionar la tasca de la Policia Local. Concretament es plantegen aquesta possibilitat arran de les declaracions referents a l’actuació policial duta a terme el 2 de setembre de 2016, relacionades amb el positiu que va donar la regidora d'Urbanisme Clara Solivellas en un control d'alcoholèmia. Concretament el regidor d’Alternativa Baix Gaià Lluís Suñé va criticar filtracions per part de la Policia Local i va afirmar que el cos «no actua correctament davant els ciutadans», declaracions que la UGT considera que comporten un «desprestigi» cap a la Policia Local de Torredembarra.

El sindicat explicar que aquestes manifestacions es van repetir en el Ple de Torredembarra del dia 17 d’octubre i posteriorment en diferents mitjans de comunicació, per la qual cosa consideren que «es fa evident la persecució de l’actuació policial per part de diversos grups municipals de Torredembarra». Davant d’aquesta situació, que segons el sindicat «atempta contra la dignitat, l’honor i la professionalitat del col·lectiu de la policia local», UGT estudia emprendre accions legals que anunciarà demà en una roda de premsa.

L’Ajuntament de Torredembarra posarà assessorament jurídic a disposició de la Policia Local

Per altra banda, el consistori del municipi facilitarà assessorament jurídic a la Policia Local davant de diverses situacions en què grups municipals han posat en dubte la seva tasca. L’alcalde i responsable de Recursos Humans, Eduard Rovira, ha explicat que ha pres aquesta decisió a petició del mateix cap de la Policia Local, que li ha fet arribar un escrit on fa palès el malestar existent i, entre d’altres qüestions, demana suport jurídic per a la plantilla del cos de la Policia.

Rovira ha afirmat que facilitarà l’assessorament legal necessari «per defensar l’honor, la dignitat i la imatge del cos de Policia». En aquest sentit, ha lamentat que «alguns grups polítics municipals hagin volgut instrumentalitzar una sèrie d’actuacions de la Policia Local per intentar desprestigiar l’acció de govern». També ha recordat que com a alcalde va acceptar la creació de la comissió per demostrar que el govern no tenia res a amagar i per evitar que es posés en qüestió l’actuació policial, però considera que aquest objectiu no s’ha aconseguit.

Eduard Rovira també ha explicat que en tot moment ha estat informat de les diverses actuacions policials, amb els corresponents informes signats i documentats que donen certesa al correcte desenvolupament de la labor policial. L’alcalde ha recordat que sempre ha defensat l’actuació policial i que té plena confiança en la professionalitat del cos policial.

tracking