Diari Més

Celebració

Comença a Salou la tradicional Festa del Calamar

Dissabte es designaran els guanyadors que sortiran del volum de catures de calamar, pop i sípia entre les 28 embarcacions participants

Ajuntamentd e Salou

Comença a Salou la tradicional Festa del CalamarAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dilluns, a les 15,15h, s’ha donat el tret de sortida a la Festa del Calamar, coincidint la darrera setmana de novembre. La festa salouenca arriba a la 42ena edició, després que fos necessari traslladar-la una setmana més enllà en el calendari per la mala mar.

Un centenar de pescadors enrolats a un total de 28 embarcacions s’han presentat a les instal·lacions del Club Nàutic per disputar-se els diversos trofeus que es concediran el proper dissabte dia 3 en el decurs del tradicional sopar social al restaurant del Nàutic.

Es repartiran trofeusal 1r, 2n i 3r, al patró de cada categoria i record commemoratiu a la resta de participants. A més s’atorgaran també trofeus al calamar més gran –per part del Club Nàutic- i per a aquell que pesqui el major nombre de calamars –per part de la Societat de Pesca de Salou. També s’adjudicarà la calamarera d’or a aquell patró que hagi guanyat el concurs durant dos anys seguits o bé quatre alterns, a comptar des del 2010.

L’activitat, organitzada des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Salou, ha tingut una sortidamarcada pel sol i l’expectació que genera poder encetar una setmana de captures de calamar, pop i sípia; les tres úniques espècies que computen en el pesatge que es durà a terme cada dia als voltants de dos quarts de set de la tarda quan es fa la posta de sol. Un cop arribin les diverses embarcacions a port es durà a terme el pesatge i calibrat dels diferents exemplars de calamar, pop i sípia i s’anotaran a un quadre que s’anirà omplint al llarg dels sis dies de concurs.

Actes populars

El diumenge 4 de desembre a les 10 es donarà el tret de sortida a la part més popular d’aquesta festa amb l'actuació dels Gegants de Salou, la Morera de Salou a l’espigó del Moll. També s’instal·laran diversos inflables per als més petits, i el grup d’havaneres, Port Salou, oferirà un concert. A les 13h, s’oferirà una degustació d’arròs negre al mateix Espigó del Moll al preu de 2€, que aniran destinats íntegrament a entitats socials del municipi, Càritas Salou i Eluzai.

Un coet llençat a les 15.15 h ha donat el tret de sortida a la festa.

Comença a Salou la tradicional Festa del CalamarAjuntament de Salou

tracking