Diari Més

Mobilitat

Vila-seca tindrà 100 noves places d'aparcament gratuïtes al centre

També està prevista la implantació de tres punts de recàrrega per a vehicles elèctrics, dos als aparcaments soterrats i un a la Pineda

L'única zona blava del municipi es troba a la Pineda, i és activa del 15 de juny al 15 de setembre.

Vila-seca tindrà 100 noves places d'aparcament gratuïtes al centreCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de Vila-seca tindrà ben aviat una nova zona d’aparcament gratuït. Serà a l’entorn del Centre Històric, i més concretament al costat de l’aparcament de la Canaleta.

Aquesta no és, però, l’única novetat en matèria de mobilitat, ja que l’alcalde Josep Poblet també ha anunciat la pavimentació i millora de l’aparcament gratuït del parc d’Austràlia (que disposa de 68 places), la instal·lació de tres punts de càrrega per a vehicles elèctrics (dos als aparcaments soterrats i un a la Pineda), la renovació de parquímetres a la zona blava que permetran el pagament amb mòbil i, com a mínim, la gratuïtat de la primera mitja hora de l’aparcament soterrat del Centre de Salut.

Poblet va explicar aquestes novetats en una roda de premsa durant la qual va anunciar també que l’Ajuntament ha tret a licitació la concessió de la gestió i explotació del servei públic d’aparcaments regulats del municipi per als pròxims quatre anys. L’actual concessió finalitza el 31 de desembre d’enguany, i s’han presentat quatre empreses interessades en el concurs públic.

Concretament, els aparcaments que s’hauran de gestionar són dos aparcaments soterrats, el del Centre, al parc de la Formiga, i el del Centre de Salut (177 places en total) i de la zona blava (703 places) que funciona en un tram del passeig de Pau Casals de la Pineda del 15 de juny al 15 de setembre.

Josep Poblet va aprofitar la conversa amb els mitjans de comunicació per reiterar la seva aposta per l’aparcament gratuït, recordant que ni a Vila-seca ni a la Plana hi ha zona blava, i que la que hi ha a la Pineda només està activa els mesos d’estiu, que està sense afectació als residents i que té com a finalitat afavorir la rotació de vehicles en aquella zona clarament turística, allunyant-se clarament de l’afany recaptatori.

A dia d’avui, el municipi compta amb 4.677 places d’aparcament, el 84,75% de les quals són gratuïtes (3.964 places). Els antecedents d’aquesta oferta cal buscar-lo al Pla d’Aparcaments Públics, que es va impulsar i executar els anys 2002 a 2005 a tot el municipi, amb l’objectiu llavors marcat d’assolir 4.224 places d’aparcaments públics gestionats. Com a resultat de l’aplicació d’aquell pla, a Vila-seca hi ha un sistema dual de gestió del servei d’aparcaments. D’una banda, hi ha els aparcaments gratuïts a les àrees urbanes, i de l’altra els aparcaments regulats soterrats i els estacionaments regulats estacionals amb limitació horària, coneguts com aparcaments de la ‘zona blava’.

La concessió que és a punt de finalitzar afecta un total de 880 places d’aparcaments, de les quals 177 són aparcaments regulats soterrats (al barri de la Formiga i al Centre de salut), i 703 es corresponen amb estacionaments de ‘zona blava’, els quals es troben tots a la Pineda (503 a la zona de la platja, l’Aquopolis i els complexos hotelers, i 200 a la zona del Racó).

L’aparcament, per barris

Pel que fa al total d’aparcaments públics gratuïts, la Pineda és qui encapçala la llista, amb un total de 643 places. El segueix la zona de Miramar-Les Illes, amb 563 places. Al barri de la Formiga n’hi ha un total de 242. El segueix de ben aprop el Colomí, amb 234 places, i el polígon Alba, amb 120 llocs gratuïts per aparcar. Finalment, a la Plana, se’n compten 78. Totes plegades sumen un total de 1.880.

A aquestes places cal sumar-hi les que es corresponen als aparcaments públics en equipaments concessionats, amb 700 places a la discoteca Pachà de la Pineda, 600 a Aquopolis, 557 al Centre Comercial Olzina Center i 60 a la Residència de la Gent gran. D’aquests, el de Pachà i Olzina Center són gratuïts, el d’Aquòpolis ho és al 50% (quan el parc està tancat s’hi pot aparcar gratis, i quan és obert, els usuaris d’Aquopolis no paguen), i el de la Residència de la Gent gran és d’ús per als veïns i usuaris del centre.

tracking