Diari Més

Cultura

L'Aleixar promociona la figura de Mir, l'anomenat 'Van Gogh' espanyol

Una ruta uneix les figures de Mir i de l'escriptor Marià Manent

Un quadre de les vistes de l'Aleixar de Joaquim Mir.

L'Aleixar promociona la figura de Mir, l'anomenat 'Van Gogh' espanyolWikipedia

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El municipi de l'Aleixar promociona la figura del pintor Joaquim Mir, l'anomenat 'Van Gogh' espanyol, i de l'escriptor Marià Manent, a través d'una ampliació de la Ruta Mir-Manent.

Aquest dissabte se celebra el desè aniversari d'aquesta ruta centrada en l'artista i el literat i ideada perFina Anglés, escriptora nascuda a l'Aleixar i estudiosa dels dos artistes. Aquesta consta de 27 espais entre aquest municipi i el veí de Maspujols.

La ruta se centra en els vincles del pintor Joaquim Mir (1873-1940) i l'escriptor Marià Manent (1898-1988) amb aquests dos pobles de la comarca del Baix Camp. En aquest desè aniversari, s'incorporen nous formats i continguts dirigits a escoles i a un públic familiar i s'ha reeditat el llibre-guia 'Un passeig amb els sentits'.

A l'Aleixar encara es conserva la masia familiar de Manent, poeta, prosista, traductor, articulista i crític literari. Pel que fa a Mir, se l'anomena el Van Gogh espanyol per l'ús del color i la composició en les seves pintures, moltes d'elles inspirades en aquesta zona.

tracking