Diari Més

Urbanisme

Salou abandona l'ambiciós pla urbanístic de Barenys i trasllada la seva expansió a l'entorn de PortAventura

El consistori preveu 2.000 habitacions hoteleres, una ciutat esportiva, comerços, oficines i pisos en un àmbit de 44 hectàrees

Salou es proposa créixer a l'entorn de PortAventura.

Salou abandona l'ambiciós pla urbanístic de Barenys i trasllada la seva expansió a l'entorn de PortAventuraDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Amb el sector urbanístic del Barranc de Barenys paralitzat des de fa un any per una sentència del TSJC, el govern de Salou ha anunciat aquest dilluns que trasllada els plans d’expansió del municipi al sector Emprius Nord, a tocar de la futura estació del ferrocarril i de PortAventura. Està previst que aquest àmbit de 44,3 hectàrees aculli 2.000 habitacions hoteleres, la ciutat esportiva municipal, 17.000 metres quadrats de sostre comercial i 6.000 per a un parc d’oficines, a més d’uns 145 nous habitatges. Actualment, el projecte està pendent de l’informe mediambiental i, un cop rebi el vistiplau de la Generalitat, el consistori preveu iniciar la urbanització l’any 2018 per import d’uns 16 MEUR.

El pla preveu la implantació d’un màxim de quatre complexos turístics que permetran ampliar la planta hotelera del municipi. A més, la ciutat esportiva municipal, dotada de 8,3 hectàrees de terreny, té com a objectiu la captació de turisme esportiu i la desestacionalització de la temporada. Segons l’alcalde, Pere Granados, el projecte que inclou tant oferta turística com empresarial i de serveis permetrà reactivar l’economia del municipi, ja que s’estima la creació d’uns 800 llocs de treball directes. Aquests terrenys del sector 04-Emprius Nord limiten amb la C-31b i l’enllaç amb la C-14, el Vial de Cavet i el Passeig 30 d’octubre. En aquest sentit, el regidor de gestió de Territori, Marc Montagut, ha assenyalat que la urbanització significarà una millora en les comunicacions del municipi, atès que es crearà un nou vial urbà que enllaçaria amb l’autopista AP-7. El sector s’ubicarà al costat de l’estació d’autobusos i de la futura estació de ferrocarril, molt a prop de PortAventura.

Resoldre les inundacions de Barenys, prioritari

Malgrat la renúncia a l’expansió del municipi en l’àmbit del sector 03, els treballs per resoldre les inundacions que genera el Barranc de Barenys, al barri de la Salut, continuen.

L’alcalde ha insistit que es treballa en la tramitació del projecte del tram final del torrent, que ha de permetre portar a terme les expropiacions previstes. La proposta inicial contemplava un cabal Q-200 -la probabilitat d'inundació en un període de 200 anys-, però ara s’ha optat per aplicar el Q-500, que suposaria doblar la capacitat de desguàs de la canalització i donar compliment a la sentència dictada pel TSJC.

tracking