Diari Més

Policial

Desmantellada una organització criminal que va estafar prop de 135.000 euros

Els Mossos d’Esquadra han detingut quatre persones acusades de diversos delictes contra entitats financeres

Imatge d'arxiu de vehicles dels Mossos abandonant les dependències policials.

Desmantellada una organització criminal que va estafar prop de 135.000 eurosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els agents del Grup de Recerca de Documentació dels Mossos d’Esquadra van desmantellar una organització criminal que operava al Camp de Tarragona. El cos de la Generalitat va detenir quatre persones, veïnes de Reus, Cambrils, la Riera de Gaià i Salou, com a presumptes autors de «delictes de pertinença a organització criminal, receptació, estafa, falsedat documental i apropiació indeguda».

La banda va estafar prop de 135.000 euros a entitats financeres de concessionaris. La investigació es va iniciar a principis del passat mes d’octubre i entre els dies 8 i 10 de novembre els Mossos van aconseguir detenir els quatre sospitosos. Segons la policia catalana, la banda demanava finançament a un concessionari per comprar un vehicle i, quan el tenien, deixaven de pagar-ne les quotes i el venien a tercers. Seguint aquest mètode, els acusats van fer-se amb cinc cotxes valorats en aquests 135.000€, tres dels quals van vendre a França, l’Hospitalet de Llobregat i Madrid.

Durant la mateixa investigació, els Mossos d’Esquadra van identificar dos homes més que feien d’intermediaris, acusats per un presumpte delicte de recaptació, un dels quals ha estat detingut mentre que l’altre segueix investigat.

Dels quatre detinguts, un ja va passar a disposició judicial el passat 9 de novembre al Jutjat d’Instrucció número 4 de Tarragona. La resta ho van fer a les dependències policials i hauran d’esperar a presentar-se davant el jutge quan aquest els reclami. Segons els Mossos d’Esquadra, la investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

tracking