Diari Més

Reivindicació

Els Mossos d'Esquadra de Falset i Montblanc reclamen roba d'hivern

Tot i que registren mínimes sota zero, la Direcció General de Policia no les considera «zones gèlides»

Els mitjons tèrmics i el tapaboques (Buf) que reclamen i que formen part de l'uniforme del cos.

Els Mossos d'Esquadra de Falset i Montblanc reclamen roba d'hivernCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les comarques de la Conca de Barberà, l’Alt Camp i el Priorat van registrar, durant el 2015, temperatures mínimes absolutes de -4,9º, -2,9º i -4,2º, respectivament. Tot i així, els agents del cos de Mossos d’Esquadra de Montblanc, Valls i Falset no disposen de peces bàsiques d’hivern perquè la Direcció General de la policia no les considera «zones gèlides». Des del sindicat Uspac reclamen que es distribueixin samarretes i mitjons tèrmics, així com tapaboques (peces tèrmiques que envolten el coll, conegudes com a ‘Buf’), tal com es fa a altres comarques de Catalunya on les temperatures arriben a nivells sota zero en ple hivern.

La demanda sindical no és nova i, de fet, ja tenia el vistiplau corresponent. Però, la roba d’hivern no ha arribat mai a aquests agents per un sobtat canvi de criteri.

En una reunió entre els sindicats i els caps de la Regió Policial del Camp de Tarragona el 20 de novembre de 2015, els representants dels agents eren informats que la roba d’hivern seria distribuïda durant l’any 2016. Al gener d’aquest any, Uspac torna a reclamar les peces tèrmiques i es troben amb una negativa sense cap justificació: els diuen que no els pertoca roba d’hivern ni a Montblanc ni a Falset. La demanda s’ha tornat a posar sobre la taula a principis d’aquest mes i la resposta obtinguda és que ni Montblanc ni Falset són considerades «zones gèlides».

«En el cas dels agents de Trànsit, poden passar la meitat de la jornada de vuit hores plantats a la intempèrie, al carrer, i cada dia. Alguns agents poden estar de dues a sis hores a l’exterior i acaben passant fred en comarques com aquestes», assegura el portaveu d’Ustac, Josep Miguel Milagros. Denuncia, de fet, que la jaqueta que duu l’uniforme de Mossos d’Esquadra i que, teòricament, és impermeable, acaba deixant passar la humitat, sota determinades condicions meteorològiques. Des d’Uspac es reclama que els agents destinats a aquestes comarques puguin treballar en «condicions òptimes, sense que això suposi cap greuge per a la seva salut, i més tenint en compte que les malalties derivades d’aquestes condicions no són considerades motiu de baixa laboral».

Tanmateix, el sindicat demana que s’incorporin vehicles 4x4, tant a Falset com a Montblanc. Segons el sindicat, la topografia d’aquesta zona fa que, sovint, s’hagi de patrullar per camins i terrenys pels quals no disposen de vehicles adients.

tracking