Diari Més

Telecomunicacions

Una antena 4G al Casal Municipal de Cunit causa més problemes a la TDT

L’Ajuntament ha traslladat les incidències a Orange i recull la relació d’afectats per tal que la companyia solucioni el problema

Les incidències en la recepció del TDT es produeixen al nucli antic de la localitat.

Una antena 4G al Casal Municipal de Cunit causa més problemes a la TDTCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La instal·lació d’una antena de 4G a l’edifici del Casal Municipal de Cunit ara fa dos mesos, està provocant més problemes de recepció del senyal de la TDT (Televisió Digital Terrestre) al municipi. En aquest cas, la problemàtica es limita als habitatges del nucli antic de la població, àrea on està instal·lada l’antena de la companyia Orange. L’Ajuntament de Cunit ha realitzat les gestions pertinents amb l’empresa de telecomunicacions per tal que aquesta resolgui la problemàtica de forma gratuïta. Una cinquantena de veïns del nucli antic reben el senyal de televisió amb interferències d’ençà que es va instal·lar aquesta antena.

El passat mes d’agost, el municipi ja va patir problemes de recepció del senyal del TDT a causa del desplegament de la 4G mòbil en la banda de 800Mz. Aleshores, el consistori va informar a tota la població sobre el servei Llega800 que el ministeri d’Indústria té a disposició dels ciutadans per solucionar la problemàtica amb la instal·lació d’un mòdul a les llars de forma gratuïta. Però, als habitatges del nucli antic, el senyal defectuós a la pantalla dels televisors no ha desaparegut amb la instal·lació d’aquests mòduls.

«No ens podem oposar a la instal·lació de l’antena, ja que el Govern t’obliga a garantir la cobertura. Així que vam llogar l’espai al Casal Municipal de Cunit. El que succeeix és que les ones del 4G xoquen amb les que emet la TDT, per explicar-ho de forma senzilla, i això fa que la recepció sigui defectuosa», assegura el regidor de Noves Tecnologies de l’Ajuntament de Cunit, Xavier Salvadó.

Crida als afectats

El consistori cunitenc ha fet una crida a tots els afectats perquè es posin en contacte amb els serveis municipals. «Farem el llistat dels veïns afectats i Orange enviarà un tècnic perquè solucioni el problema de forma gratuïta», afegeix Salvadó. Els veïns afectats poden adreçar-se a l’OAC (carrer Major, 12, de Cunit) de forma presencial, per telèfon al 977 67 40 80 o bé per correu electrònic oac@cunit.cat i deixar les dades següents: nom, adreça de la incidència, telèfon de contacte i una breu descripció de l’afectació.

tracking