Diari Més

Celebracions

Lectures adultes, animacions sorpresa i un espai gastronòmic, novetats del Partdip Llegendari

El festival convertirà el casc antic i el castell de Pratdip en un espai de por i misteri, evocant la figura dels Dips

Imatge de l'edició de l'any passat del festival.

Lectures adultes, animacions sorpresa i un espai gastronòmic, novetats del Partdip LlegendariCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La III edició del festival Pratdip Llegendari se celebra aquest cap de setmana, amb una aposta decidida per les activitats culturals i novetats en la programació respecte a les dues edicions anteriors. Pratdip Llegendari és un festival que evoca la llegenda del Dip, animal mitològic que forma part de la cultura popular del petit municipi del Baix Camp.

Durant els dos dies de duració, la literatura, el teatre, la gastronomia i l’artesania es combinen amb la màgia, la por i el misteri a través d’una de les llegendes fantàstiques més fascinants de Catalunya. Un mercat místic d’artesania, llegendes, relats i contacontes, un túnel del terror, teatralitzacions, tallers i activitats infantils i un espai bestiari són només algunes de les activitats que es trobaran els veïns i visitants.

L’Associació Pratdip Llegendari, impulsora del festival en col·laboració amb l’Ajuntament de Pratdip, ha decidit apostar aquest any per donar al festival un caire més cultural.

Pratdip Llegendari convertirà els carrers del casc antic i el castell de Pratdip en un reducte de la por i el misteri, quan els Dips, animals vampírics, xuclaven la sang al bestiar i tenien atemorida la gent. Es podrà trobar una zona gastronòmica, una zona infantil, una zona de mercat i l’espai bestiari, on els nens podran veure ponis, cavalls i altres bèsties.

Com a novetat aquest any, s’ha substituït el dinar popular que es feia al pavelló per una zona gastronòmica a dins del mercat on s’oferiran, a més d’entrepans i begudes, menús tancats a 12 euros elaborats pels restaurants del poble, que es podran reservar prèviament.

Una altra novetat important és la incorporació de l’activitat de lectura adulta, on els finalistes del concurs literari de relats de por dels anys anteriors llegiran els seus contesa partir de les 10 de la nit, en un ambient de por i misteri.

Aquest any també es reviurà la llegenda del Dip amb el Teatre de Por al Castell, petites representacions treatrals de llum i foc que portaran als assistents al món màgic del rei Onofre de Dip, el dip de Joan Perucho a la novel·la Les històries naturals, amb un espectacle més visual, amb foc, nous decorats i elements més plàstics.

tracking