Diari Més

Solidaritat

Més d'una cinquantena de melenes tallades per lluitar contra el càncer

El Col·legi Aura ha organitzat aquest dimecres una tallada de cabells solidària per fer perruques per a dones i nens en tractament de quimioteràpia

Una alumna sostenint la cua de cabell que s'ha tallat per donar-la a la fundació Mechones solidarios.

Més d'una cinquantena de melenes tallades per lluitar contra el càncerCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Nervis i emoció. Això és el que s’ha respirat aquest dimecres al Col·legi Aura de la Canonja, que ha organitzat una sèrie d’activitats en el marc del Dia Mundial contra el càncer de mama. L’acte més destacat, i el qual ha suscitat més excitació i expectació, ha estat la tallada de cabell solidària, en la qual un gran nombre d’alumnes del centre s’han atrevit a tallar i donar les seves melenes per convertir-les en perruques per a dones i nens en tractament de quimioteràpia que ho necessitin.

La perruqueria Cotano de Reus ha tallat gratuïtament un total de 50 cues de cabell de com a mínim 20 centímetres. Les alumnes han viscut l’acte amb una gran emoció i fins i tot se’ls ha escapat alguna llàgrima, ja que algunes d’elles han volgut col·laborar en la iniciativa en haver-los tocat viure aquesta malaltia d’a prop. Han estat especialment emocionants la tallada de cabell d’una de les participants més petites, una alumna de 4t de primària, i la tallada de la cua de 40 centímetres d’una alumna d’ESO, que ha passat de tenir una melena per sota la cintura a una mitja melena a l’alçada de l’espatlla. També han participat en la iniciativa professores, familiars i antigues alumnes.

Cal dir que aquest és el segon cop que es realitza una tallada de cabell solidària al Col·legi Aura, que ja va dur a terme aquest acte el passat mes de febrer en el marc del Dia Mundial contra el càncer. En aquella primera ocasió prop de 40 alumnes van atrevir a tallar-se el cabell, moltes de les quals han repetit aquest dimecres i han animat a les seves companyes a fer-ho. El cabell recaptat es destinarà a la fundació Mechones solidarios, la qual es dedica a elaborar perruques per persones que pateixen càncer per tal d’augmentar-los l’autoestima.

Un gran llaç de color rosa

Abans d’iniciar la tallada de cabell solidària totes les alumnes del centre, un total de 800, han format un gran llaç de color rosa amb globus a la mà a la pista de l’escola. A més, també s’ha llegit el manifest Aura se suma al rosa en els tres idiomes oficials del centre: català, castellà i anglès. Els actes finalitzaran amb la xerrada Prevenim entre totes, a càrrec de la ginecòloga Isabel Sabaté i dirigida a mares i antigues alumnes del Col·legi Aura.

tracking