Diari Més

Montblanc segueix reclamant justícia per Sara Lozano, assassinada el 2014

Amics i familiars han convocat una concentració el proper 30 d'octubre al migdia

Imatge del cartell de la tercera concentració per demanar justícia per Sara Lozano.

Montblanc segueix reclamant justícia per Sara Lozano, assassinada el 2014Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La plaça Major de Montblanc acollirà el proper 30 d’octubre al migdia una tercera concentració per reclamar justícia per Sara Lozano, la montblanquina assassinada el 25 d’octubre de 2014, fets que encara estan pendents de judici. Durant l’acte, convocat per la família i els amics, es faran diferents lectures i accions de record per la Sara amb el lema «Volem Justícia».

Aquesta serà la tercera concentració que es durà a terme després que succeïssin els fets, ja que es va fer un acte dies després de la mort de la Sara i del seu pare, el qual es va repetir l’any passat. La concentració d’aquest 30 d’octubre tindrà un simbolisme especial, ja que és la primera que es fa amb l’únic acusat en llibertat des del mes de juliol, quan l’Audiència de Tarragona va determinar que sortís de la presó provisional sota fiança de 30.000 euros, abans que es complissin els 2 anys preventius a la vista, que encara està pendent de data, i que es celebrarà per Jurat Popular.

Per altra banda, cal apuntar que la convocatòria de la concentració coincideix amb la resolució judicial de la Sala Civil i Penal del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per la qual ha decidit desestimar els recursos d’apel·lació presentats per la defensa de l’acusat, pels quals es demanava l’anul·lació de diverses proves, i que ja havia estat desestimat pel tribunal de Tarragona.

Un tràgic assassinat

Sara Lozano, de 37 anys, va ser trobada sense vida el 26 d’octubre de 2014 en una finca abandonada entre els termes de Montblanc i l’Espluga de Francolí. L’escrit de l’acusació assenyala que l’acusat de l’assassinat, Jaume Solsona, i la víctima van passar junts en diversos bars de la comarca la nit del 25 d’octubre de 2014. Posteriorment es van traslladar fins un camp de Montblanc, lloc en el qual ell va ofegar la víctima i la va ruixar viva amb benzina. L’acusat va ser detingut el 5 de novembre del 2014 pels Mossos d’Esquadra. El jutjat d’instrucció número dos de Valls va ordenar el seu ingrés a presó dos dies després. El passat mes de juliol l’Audiència de Tarragona va determinar que sortís de la presó provisional sota fiança de 30.000 euros.

tracking