Diari Més

Constantí

El jutjat notifica el desnonament als veïns de 'La Patá' de Constantí

Els afectats asseguren que «sempre hem estat disposats a firmar un contracte de lloguer»

La gran majoria dels veïns del bloc 9 han decidit marxar.

El jutjat notifica el desnonament als veïns de 'La Patá' de ConstantíOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El jutjat número 6 de Tarragona ha notificat a alguns dels veïns del bloc número 9 de La Patá de Constantí que hauran de deixar els seus pisos com més aviat millor. La gran majoria són habitatges ocupats des de fa més de dos anys, i els afectats asseguren que «fa molts anys que intentem negociar el contracte de lloguer amb l’entitat bancària propietària dels blocs, i no hi ha manera». Alguns també asseguren que han estat víctimes d’una estafa. «Hem firmat contractes de lloguer i després ens hem adonat que ens estaven estafant», explica un veí desesperat, que veu que d’aquí a pocs dies, ell i la seva família, hauran de buscar-se la vida a un altre lloc.

Alguns veïns confessen que ja sabien que arribaria aquest dia. D’altres asseguren que estaven formalitzant tràmits pel lloguer. La setmana passada, un carter va entregar les cartes que notificaven el desnonament a set famílies del bloc número 9 de La Patá de Constantí. Ara, els veïns estan buscant una advocada d’ofici que els hi porti el cas. A més, també estan recopilant documentació que acredita que, des de fa aproximadament un any, es troben en fase de negociació amb l’entitat bancària. «Ens han fet entrevistes i, fins i tot, hem parlat dels diners que hauríem de pagar. Ens van dir que esperéssim la trucada i ara ens trobem amb això», explica una veïna de La Patá, que assegura que farà el que convingui per no marxar d’allà.

Sense aigua ni llum

Per altra banda, els veïns del bloc número 7 de La Patá, –l’altre edifici–, també estan vivint un «calvari» des de fa unes setmanes, quan la companyia Endesa va tallar el subministrament de llum i un incendi va provocar una avaria que va deixar sense aigua als veïns.

La gran majoria de les famílies afectades ha decidit marxar dels pisos ocupats, però encara n’hi ha dues o tres que continuen fent vida a La Patá. «Es dutxen amb garrafes d’aigua i van a carregar el mòbil a les cases dels amics de la zona», explica Miguel Gabarre, president de l’Associació Gitana de Constantí, qui assegura que «l’Ajuntament no té culpa de tot això». Gabarre ha assegurat a aquest mitjà que, actualment, aquestes famílies, «que viuen en una situació inhumana», estan sent reubicades a altres pisos de protecció oficial.

tracking