Diari Més

Societat

Més de 50 persones en risc d'exclusió social treballaran en projectes mediambientals

La Diputació de Tarragona i l'Obra Social 'La Caixa' han signat aquest 11 d'octubre un conveni per impulsar aquest programa

Els encarregats de signar el conveni han estat el  president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

Una cinquantena de persones en risc d'exclusió sociolaboral treballaran en projectes mediambientalsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Diputació de Tarragona i l'Obra Social 'La Caixa' han signat aquest 11 d’octubre el conveni de col·laboració entre les dues entitats per l’exercici de 2016. Les actuacions se centraran en la preservació, la prevenció de riscos i la millora d’entorns naturals. L’Obra Social 'La Caixa'farà una aportació de 450.000 euros per impulsar aquest programa, el qual permetrà la integració de col·lectius en risc d’exclusió social a través de projectes d’actuació mediambiental que gestiona i coordina la Diputació de Tarragona. Els encarregats de signar el conveni han estat el president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet, i el director territorial de CaixaBank a Catalunya, Jaume Masana.

Concretament s’ocuparan un total de 58 persones en risc d’exclusió social greu de diferents entitats del territori, les quals treballaran en els projectes previstos de Tarragona i les Terres de l’Ebre que tindran lloc en 17 espais naturals. Els projectes inclouen la preservació de boscos per a garantir el bon funcionament dels seus ecosistemes, l’adaptació d’espais naturals per afavorir hàbits saludables, la prevenció d’incendis, la restauració de zones degradades i accions que contribueixen a disminuir l’impacte al medi ambient del canvi climàtic.

La cinquantena de persones que participaran en aquests treballs pertanyen, entre altres, a col·lectius de persones amb discapacitat psíquica o malaltia mental severa, aturats de llarga durada, expresos, exdrogoaddictes i joves tutelats. Amb la renovació d’aquest acord, també es facilitarà l’accés al món laboral a col·lectius de joves que s’estan formant i que són a l’atur.

Actuacions detallades dels projectes per comarques

Les actuacions que es duran a terme a l’Alt Camp consistiran en l’adequació per evitar perills d’inundació per alteracions climàtiques a la llera del riu a Vila-rodona, en la millora de la qualitat ecològica del riu tot eliminant espècies invasores i en la millora de la biodiversitat afavorint el creixement d’espècies autòctones a Alcover. Els treballs els realitzaran persones de la Fundació privada GINAC.

Al Baix Camp l’Associació Aurora s’encarregarà de la prevenció d’incendis a l’Albareda de la Resclosa fins al Pantanet de la Selva del Camp, mentre que el Taller Baix Camp crearà un itinerari saludable a Riudoms. Per altra banda, membres de Fundació Formació i Treball Empresa d’Inserció, S.L.U treballaran en la prevenció d’incendis i millora d’espais a l’Ermita de la Roca de Mont-roig del Camp i en la prevenció d’incendis i preparació per la creació d’un parc de salut als camins dels gorgs i dels molins a Riudecanyes.

Pel que fa als projectes del Baix Penedès, membres del Ventall – Fundació privada Santa Teresa condicionaran l’entorn de l’àrea forestal recreativa del Montmell, àrea terapèutica i àrea de descans. També netejaran la llera de la Riera Sant Miquel de Santa Oliva per a millorar la qualitat de l’aigua i prevenir les inundacions.

A la Conca de Barberà membres d’APRODISCA plantaran arbres autòctons als camins fluvials del Francolí a Montblanc per tal de mitigar el canvi climàtic, a més de millorar l’accessibilitat de camí a la zona del Riu Gaià i adequar el gorg de la Farrera a Santa Coloma de Queralt.

Al Montsià la Fundació Privada Pere Mata d’Amposta treballarà per recuperar el Camí de Sirga al Delta de l’Ebre al tram comprès entre Sant Jaume d’Enveja i l’Illa de Buda per a l’ús públic. Per altra banda, la Fundació Astres Terres de l’Ebre farà una mitigació amb reducció de gasos i adaptació del canvi climàtic per evitar inundacions al bosc de la Ribera Masdenverge.

Pel que fa al Priorat, Entra Cooperativa participarà en el projecte ambiental i social al riuet de

Scala Dei, al municipi de la Morera del Montsant, per a millorar la qualitat d’aigua i realitzar actuacions d’adaptació al canvi climàtic. Per altra banda, el Taller Baix Camp crearà un itinerari saludable entre Gandesa i el balneari de Fontcalda, a la Terra Alta.

La Fundació Astres Terres de l’Ebre treballarà en un projecte a la Ribera d’Ebre consistent en la mitigació amb reducció de gasos i adaptació, per evitar inundacions, al canvi climàtic del bosc de la Ribera a Móra d’Ebre. EIS Serra de Llaberia realitzaran actuacions de prevenció d’incendis forestals al voltant de la xarxa de senders de les Moles, a l’espai Natural de Llaberia.

Per últim, al Tarragonès la Fundació Onada crearà un itinerari saludable i durà a terme accions per evitar el risc d’inundacions per alteracions climatològiques en el tram del riu Gaià comprès entre El Catllar i La Riera de Gaià.

tracking