Diari Més

Salut

Detectats dos nous casos d'afectats pel brot de legionel·losi de Salou

En total el brot ha afectat nou persones, una de les quals va morir, cinc estan hospitalitzades i tres ja han rebut l'alta mèdica

Pla obert de l'hotel Jaume I de Salou on hi ha hagut un brot de legionel·losi. Imatge del 6 d'octubre de 2016

brot, legionel·losi, Salou, Jaume I, hotelACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Agència de Salut Pública ha identificat dos nous casos de persones afectades pel brot de legionel·losi a l'Hotel Jaume I de Salou. Es tracta d'un home de 42 anys, veí de la Rioja, i un home de 36 anys, veí de Barcelona, que es troben hospitalitzats.

Fins ara, el brot ha afectat nou persones d'entre 36 i 82 anys, una de les quals va morir -una persona de mitjana edat de la comunitat de Madrid-. La resta d'afectats, cinc estan hospitalitzats i tres més ja han rebut l'alta mèdica, un la setmana passada i els altres dos en les darreres hores, segons ha indicat l'Agència de Salut Pública.

Aquest brot tindria com a focus d'origen, segons els primers indicis i tal com l'Agència de Salut Pública de Catalunya assegurava la setmana passada, el municipi de Salou, on havienestat recentment tots els afectats. Aquests van estar allotjatsa l'Hotel Jaume I de Salou, de manera que també s'està investigantl'establiment. Tot i això, des de Salut es va realitzar una inspecció a l'hotel durant l'agost, i els resultats van donar negatiu en legionel·losi. La setmana passada fonts extraoficials de l'hotelposaven en dubte aquesta hipòtesi, fet que posava sobre la taula qualsevol altre punt de la zona com a focus de contagi,mentre que des del consistori salouenc no es contemplavacap altreplantejament.

tracking