Diari Més

Un estudi analitzarà la realitat social al Barri Antic de Valls

Realitzat per la URV també analitzarà de manera específica la situació de les dones en aquesta zona

Un dels carrers del barri Antic de Valls.

Un estudi analitzarà la realitat social al Barri Antic de VallsGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Oficina Tècnica del Pla Local d'Inclusió i Cohesió Social (PLICS) de Valls vol disposar d'una diagnosi social actualitzada del Barri Antic. Aquest és un encàrrec que se li ha fet a la Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili, que realitzarà en els pròxims mesos aquest estudi, que inclourà, a més, una anàlisi específica de la situació social de les dones.

L'elaboració d'aquest estudi, que s'emmarca en les accions de dinamització social de la Llei de Barris, ajudarà a detectar i establir les prioritats i accions a desenvolupar en el futur. La diagnosi determinarà en quins punts caldrà incidir en les polítiques de dinamització social del centre històric i quines són les necessitats que plantegen els mateixos veïns.

La Càtedra d'Inclusió Social de la Universitat Rovira i Virgili realitzarà més de 300 enquestes personals a les llars de les persones residents, d'acord amb una selecció mostral aleatòria de residents del Barri Antic majors de 16 anys.

La diagnosi abordarà aspectes tan diversos com l'habitatge, els serveis de salut, la situació econòmica familiar, la vida associativa, la cultura o la participació, entre d'altres. Es preveu que el treball mostral es pugui iniciar el mes d'octubre i que a principis del 2017 es compti amb la nova diagnosi social.

tracking