Diari Més

Serveis

La neteja de Salou i la jardineria de Tarragona passen a mans xineses

ACS, de Florentino Pérez, ven Urbaser a la filial d’un grup xinès per prop de 1.200 milions d’euros

Imatge d'arxiu d'un dels vehicles de neteja de l'empresa Urbaser a Salou.

La neteja de Salou i la jardineria de Tarragona passen a mans xinesesDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Urbaser, l’empresa de serveis de neteja urbana que s’encarrega de la neteja i recollida d’escombraries, entre d’altres, dels carrers de Salou i del manteniment de les zones verdes de la ciutat de Tarragona, canviarà d’amos. El grup ACS, presidit per Florentino Pérez ha anunciat aquesta setmana la venda de la seva filial de gestió ambiental a Firion Investments, una firma del grup xinès CNTY.

Firion Investments va ser creada fa tot just quatre mesos per «adquirir, transmetre i explotar immobles, activitats agrícoles i ramaderes».

La companyia asiàtica pagarà entre 1.164 i 1.399 milions d’euros, segons el comunicat que ACS va remetre aquest dilluns a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. Al costat de les branques de Construcció i Serveis Industrials, la firma Urbaser era la tercera ‘pota’ d’ACS i la líder del sector en serveis de neteja viària, recollida de residus, gestió de zones verdes, esportives, abocadors i reciclatge. Opera en almenys 50 localitats espanyoles. I no tan sols localitats, Urbaser s’encarrega, per exemple, del manteniment dels vials dels camps de Golf del parc de Vila-seca i Salou, Port Aventura. Al mateix parc també gestiona la jardineria i la xarxa de reg. Segons la informació recollida al seu web, Urbaser s’encarrega de recollir residus urbans en 53 municipis, entre ells Barcelona i altres capitals de província com Santiago de Compostel·la, Almeria, Lleó, Lugo, Palència i Santa Cruz de Tenerife. En el cas de Tarragona, a la capital s'ocupadel manteniment de les zones verdes, dels espais verds corresponents als espais viaris i també és responsable del manteniment de la jardineria als recintes municipals.

La recollida a Salou

La UTE Urbaser-Nordvert es va adjudicar el passat mes de juny el servei de recollida de residus a Salou. El cost del servei per a 10 anys representa una adjudicació per un import de 41,8 milions d’euros. L’empresa durà a terme els 10 anys vinents els serveis de recollida selectiva d’escombraries, de recollida selectiva, de rentatge de contenidors, de recollida de la matèria orgànica, de recollida selectiva a les platges, del servei de deixalleries, de recollida de voluminosos, de neteja viària, de neteja de platges i també de serveis comuns i instal·lacions.

Un projecte destacat que també està sota la gestió d’Urbaser és la planta de tractament terciari d’aigües residuals de Tarragona i Vila-seca i Salou, per la reutilització industrial. També compta amb un abocador controlat de residus sòlids a la localitat de l’Aldea i amb un edifici de magatzem a l’Espluga de Francolí.

Personal

D’acord amb les informacions que han anat sorgint al llarg de la setmana, aquesta adquisició milionària no afectarà les plantilles de les concessionàries actuals dels serveis als municipis on està present. De tota manera, fonts sindicals ja han assenyalat, com en el cas de diverses zones de Madrid, que estaran atents a qualsevol afectació que pugui tenir en el personal el canvi de titularitat de l’empresa.

tracking