Diari Més

Municipal

Cambrils congelarà els impostos i les taxes municipals

S’amplia el termini per demanar bonificacions

Cambrils congelarà els impostos i les taxes municipals

Cambrils congelarà els impostos i les taxes municipalsDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Cambrils no incrementarà els impostos i les taxes i en facilitarà el pagament en les Ordenances Fiscals del 2017. L’aprovació provisional de les ordenances fiscals era un dels temes que centrava ahir el ple ordinari que es va celebrar a l’Ajuntament de Cambrils.En la línia de facilitar el pagament dels impostos, el govern municipal proposa modificar l’ordenança general de gestió, inspecció i recaptació i ampliar l’import a partir del qual cal aportar garanties en la sol·licitud d’ajornament i fraccionament del pagament del deute tributari, tal com va explicar el regidor d’Hisenda i Personal, Jaume Gila. Amb el mateix objectiu de facilitar el pagament, l’Ajuntament de Cambrils amplia els terminis de fraccionament en funció de la quantia del deute.

A més, en matèria de l’Impost de Béns Immobles (IBI), s’allarga el termini d’un a tres mesos per a la presentació de sol·licituds de bonificacions per a les famílies nombroses. En aquesta ordenança de l’Impost de Béns Immobles (IBI), la proposta de modificació també afegeix una bonificació del 95% de la quota íntegra per afavorir l’activitat cultural, en aquelles activitats econòmiques que siguin declarades d’especial interès o utilitat municipal. Pel que fa a la cartera de Serveis Socials, el cofinançament per part dels usuaris es quantificarà proporcionalment segons la renda familiar.

Millores en l’àmbit econòmic

D’altra banda, a partir de l’exercici 2017, no es liquidarà la taxa durant les primeres 24 hores que el vehicle entri al dipòsit municipal. Una altra tarifa que també disminueix, en aquest cas per afavorir l’activitat econòmica, és la d’ocupacions de terrenys durant la Fira Multisectorial.

El regidor Jaume Gila va explicar ahir durant la presentació de les noves ordenances, que s’han realitzat gestions amb el Departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya, reclamant el deute que té amb l’Ajuntament de Cambrils i aquestes gestions s’han materialitzat amb el cobrament de diferents imports del Pla de Barris.

Per últim, Gila va assegurar també ahir, que el govern està obert al diàleg amb la resta de partits polítics, associacions i veïns per aconseguir un ampli consens i ha detallat les principals modificacions.

En el mateix sentit es va manifestar l’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, per a qui «cal seguir treballant amb la resta de partits per aprovar definitivament unes ordenances justes que ens han de portar cap a una ciutat millor, amb serveis de qualitat a l’alçada de la seva ciutadania». «Aquestes ordenances responen al compromís de l’equip de govern de posar facilitats a les famílies i en especial a les que tenen més dificultats econòmiques», deia l’alcaldessa. «Seguim treballant amb rigor i responsabilitat per no haver d’augmentar els impostos i les taxes», puntualitzava l’alcaldessa de Cambrils.

tracking