Diari Més

Política

Esquerra pacta amb el PSC per entrar al govern de Santa Oliva

Des de les eleccions municipals els socialistes han governat en minoria, amb només 3 dels 11 regidors del ple

Imatge d'entrada al municipi de Santa Oliva.

Esquerra pacta amb el PSC per entrar al govern de Santa OlivaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els grups municipals d’Esquerra i el PSC de Santa Oliva (Baix Penedès) han arribat a un acord per eixamplar el govern. L’entrada dels regidors republicans donarà solidesa a l’executiu fins ara format pels socialistes, que des de les eleccions municipals han governat amb només 3 dels 11 edils del ple. Amb el pacte, el govern el composaran ara 6 regidors. Tant ERC com el PSC han recordat en declaracions a l’ACN que les dues formacions van intentar configurar un executiu ampli el maig de 2015, però les negociacions van fracassar. «El temps dóna perspectiva a tots els temes i ara hem arribat a un acord», ha explicat l’alcaldessa Cristina Carreras. El pacte de govern suposarà una alternança a l’alcaldia, que continuarà en mans socialistes fins a finals del 2017. El republicà Josep Carreras agafarà el relleu durant la resta de la legislatura.

Cristina Carreras ha reconegut a l’ACN les dificultats que ha suposat haver governat amb només tres regidors. Des d’ERC, la regidora Mònica Mayor ha explicat que l’objectiu de l’acord de govern és «agilitzar temes que estan enquistats», i ha recordat que els darrers mesos el grup municipal ja ha facilitat l’aprovació dels pressupostos i la rebaixa de preus de l’escola bressol. «Han estat coses puntuals i ara volem un pacte que serveixi pels tres anys que queden», ha afegit.

Amb la incorporació dels tres nous edils al govern, es produirà una redistribució de les carteres, si bé Cristina Carreras ha subratllat que «es mantindrà una dinàmica de treball molt transversal, entre les regidories i també entre els dos partits polítics».

Per ara no han transcendit més detalls del pacte de govern, ja que la presentació oficial de l’acord està prevista en un acte públic que es celebrarà aquest divendres a les 20.30 h al Monestir de Santa Maria de Santa Oliva.

tracking