Diari Més

Municipal

El Vendrell crearà un òrgan descentralitzat pels barris marítims

Atén així a l’incipient moviment segregacionista

Una associació de veïns del Francàs també demana la segregació del Vendrell

Una associació de veïns del Francàs també demana la segregació del VendrellGoogleMaps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament del Vendrell impulsarà un Organisme Municipal Descentralitzat (OMD), un òrgan de participació que tindrà com a objectiu recollir les propostes dels veïns dels barris de platja de la ciutat. Aquests és un dels primers passos que el govern vendrellenc ha donat per sufocar l’incipient moviment segregacionista que abandera l’Associació de Residents i Propietaris de Coma-ruga 1958, que vol recuperar l’antic muncipi de Sant Vicenç de Calders i al qual s’ha adherit l’Associació de Veïns, Propietaris, Comerciants i Residents del Francàs.

La proposta de l’executiu local va anunciar-se en el darrer plenari, el passat dimarts, després de rebutjar la proposta de resolució de Plataforma per Catalunya perquè l’Ajuntament iniciés el procediment per atorgar la categoria administrativa d’Entitat Municipal Descentralitzada (EMD) a l’antic municipi de Sant Vicenç de Calders. La proposta, de fet, va ser retirada de l’ordre del dia per ser inviable des del punt de vista legal. L’equip de govern ha recordat que la Llei de Bases de Règim Local impedeix que municipis amb Pla d’Ajust puguin crear noves entitats municipals descentralitzades. Per tot plegat, l’executiu local va anunciar que treballarà per impulsar un Organisme Municipal Descentralitzat (OMD) per donar veu a tots aquests barris de la zona de platges.

Els nudistes, sense indicadors

El plenari del Vendrell va rebutjar també la proposta del Club Català de Naturisme de col·locar indicadors a la platja de les Madrigueres que alertessin sobre la presència de nudistes. Som Poble va traslladar la petició al ple, però va ser aparcada pels vots del govern, PxC, PP i un de C’s. L’executiu local va recordar que la platja de les Madrigueres està en un procés de renaturalització.

tracking