Diari Més

Política

En Comú Podem demana una agenda «certa i creïble» pel Corredor Mediterrani

El grup ha registrat una proposició no de Llei al Congrés dels Diputats perquè el govern impulsi el corredor del Mediterrani

El Govern presentarà una proposta de prioritats i un calendari d'obres pel corredor del mediterrani a l'octubre

El Govern presentarà una proposta de prioritats i un calendari d'obres pel corredor del mediterrani a l'octubreACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En Comú Podem ha registrat aquest dimarts una proposició no de Llei al Congrés dels Diputats que emplaça el govern espanyol a elaborar una estratègia institucional mitjançant acords amb els governs de Catalunya, País Valencià, Múrcia, Illes Balears i Andalusia per impulsar de manera definitiva el Corredor Mediterrani. Els diputats d'En Comú Podem volen que aquesta estratègia passi per establir mecanismes de seguiment i de col·laboració amb la UE, i que l'executiu fixi ja una agenda d'inversions «certa i creïble» que estigui «acordada entre les comunitats afectades, l'Estat i la UE».

També emplacen el govern espanyol a crear un Comitè de serveis multimodals i a analitzar les necessitats en matèria de transports de les activitats econòmiques dels territoris del Corredor.

En aquest marc, demanen que l'executiu de Rajoy planifiqui l'arribada de l'ample europeu «sense perjudici dels serveis de passatgers».

Perafort-Roda de Berà

Per últim, emplacen el Ministeri de Foment a «encaminar les mercaderies per l'interior de la província de Tarragona i les àrees menys poblades recuperant la línia Perafort-Roda de Berà en ample europeu».

La iniciativa arriba després que els presidents de la Generalitat de Catalunya i del País Valencià, Carles Puigdemont i Ximo Puig, denunciessin aquest dilluns la lentitud en les inversions de l'Estat al Corredor Mediterrani, una infraestructura vital per al desenvolupament econòmic dels dos territoris.

En Comú Podem –que ha vehiculat la iniciativa a través del grup d'Units Podem- recorda a l'exposició de motius que «desgraciadament moltes de les inversions del Corredor Mediterrani necessàries per millorar la mobilitat de les persones i de les mercaderies no s'estan executant en els terminis compromesos ni de la manera que s'havien anunciat»".

Es tracta, segons la iniciativa, d'inversions ferroviàries i viàries, a més de les que són imprescindibles per a l'intercanvi modal. «La carència d'una agenda concreta d'accions i inversions genera preocupació i incertes»", apunta la confluència.

tracking