Diari Més

successos

Detinguts els responsables de dues plantacions de marihuana al Baix Penedès i al Tarragonès

Es van detenir com a presumptes autors dels delictes contra la salut pública i de defraudació de fluid elèctric

imatge de la plantació de Marihuana

Detinguts els responsables de dues plantacions de marihuana al Baix Penedès i al TarragonèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d'Esquadra van detenir aquesta passada setmana els responsables de dues plantacions de marihuana al Baix Penedès i al Tarragonès, concretament a Santa Oliva i a la Pobla de Montornès. Els responsables en ambdós llocs van ser detinguts com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric.

En el cas del Baix Penedès, els agents van detenir el passat 16 de setembre un home de 43 anys i veí de Santa Oliva, a més d’investigar pels mateixos delictes contra la salut pública i de defraudació del fluid elèctric una dona de 54 anys que es trobava amb el detingut.

Els fets van ocórrer el mateix 16 de setembre, quan els mossos van realitzar una entrada i perquisió en un pis del carrer Nostra Senyora del Pilar de Santa Oliva després de rebre diverses denúncies i queixes dels veïns per una forta olor de marihuana. Durant l’escorcoll els agents van trobar 271 plantes de marihuana en plena floració, 387 esqueixos a punt de ser plantats i 5 quilograms de cabdells assecats, preparats per a la seva venda immediata. També van comissar divuit transformadors elèctrics, sis garrafes de fertilitzant, dotze làmpades, tres ventiladors, una bàscula de precisió i dos extractors. Els agents també van detectar que la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa general.

En acabar la actuació policial, els agents van detenir el responsable de la plantació, que va passar a disposició del jutjat d’instrucció número 5 del Vendrell i el jutge va decretar la seva llibertat amb càrrecs. Els mossos també van iniciar els tràmits per investigar la dona que es trobava al pis, presumptament implicada en els mateixos delictes. La investigada va declarar en seu policial i properament serà citada per l’autoritat judicial.

Dos detinguts i una investigada al Castell de Montornès

Per altra banda, els Mossos d’Esquadra van detenir el passat 15 de setembre dos homes de 40 i 41 anys i veïns de la Pobla de Montornès també com a presumptes autors d’un delicte contra la salut pública i un delicte de defraudació de fluid elèctric. També van investigar una dona de 28 anys pels mateixos delictes.

Els fets es remunten al 12 de setembre, quan els agents van tenir coneixement de l’existència d’un cultiu de marihuana a la Urbanització del Castell de Montornès. Després d’uns dies de comprovacions, els agents van personar-se als baixos de la casa i van identificar els llogaters, que els van obrir les portes del domicili voluntàriament. En l’habitatge es van trobar 118 plantes de marihuana d’un metre d’alçada, una bàscula de precisió, deu transformadors elèctrics, deu làmpades i deu ventiladors. També van detectar que la instal·lació elèctrica estava connectada de manera fraudulenta a la xarxa d’enllumenat públic.

En acabar l’actuació, els mossos van detenir els dos homes com a presumptes responsables de la plantació i hi van implicar una dona que es trobava al lloc. Els detinguts i la investigada van declarar el mateix dia a la comissaria dels Mossos i van quedar en llibertat amb l’obligatorietat de presentar-se davant del jutge quan siguin requerits.

tracking