Diari Més

Mobilitat

La Selva del Camp estudiarà com circulen els joves pel municipi

L'Ajuntament i el Servei Català de Trànsit signen un acord que permetrà fer un pla local de seguretat viària

Imatge d'un dels carrils habilitats per facilitar ue els pares puguin deixar els nens que no cal acompanyar fins la porta de l'escola.

La Selva del Camp estudiarà com circulen els joves pel municipiCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La localitat de la Selva del Camp disposarà d'un pla local de seguretat viària que comptarà amb el suport i l'assessorament tècnic del Servei Català de Trànsit (SCT). L'alcalde de la Selva del Camp, Josep Masdeu, i la directora del Servei Català de Trànsit, Eugènia Domènech, han signat aquest dimecres un conveni de col·laboració en matèria de seguretat viària i al mateix temps un annex per a la redacció del Pla local de seguretat viària. A l'acte de signatura al consistori, també hi han assistit el director dels Serveis Territorials d'Interior a Tarragona, Joan Carles de la Monja, i el cap dels Serveis Territorials de Trànsit a Tarragona, Eusebi del Olmo.

El conveni servirà per establir una col·laboració continuada per tal de crear accions en matèria de trànsit i augmentar la seguretat viària al municipi, que compta actualment amb 5.598 habitants.

Pel que fa a la redacció d'un Pla local de seguretat viària, l'SCT oferirà assistència tècnica a l'ens municipal tenint en compte les característiques, configuració i particularitats de la localitat per millorar-ne la seguretat viària a través d'un diagnòstic de l'accidentalitat a l'àrea local.

La circulació dels joves pel municipi també serà objecte d'estudi en l'elaboració del pla determinant quines són les vies més transitades en franges d'horari escolar. En aquest sentit, respecte de la circulació en horaris escolars, el municipi ha fet una aposta per la implantació d'un sistema europeu que permeti agilitzar les entrades als col·legis.

Es tracta del nou carril Kiss&Ride, situat a l'entrada de l'escola Abel Ferrater i davant de l'institut Joan Puig i Ferreter amb l'objectiu de descongestionar el trànsit a la rotonda en hores punta.

Es tracta d'un carril especial on està permès aparcar el cotxe durant un minut, temps suficient perquè els nens i nenes facin un petó a les seves famílies i marxin. La rotonda de davant dels centres educatius patia retencions pràcticament cada matí amb motiu de la quantitat de cotxes que s'hi acumulaven a la mateixa hora.

Es tracta d'un sistema vàlid per aquells escolar que no han de ser acompanyats fins a la porta de l'escola. Els pares que sí que necessiten dur els nens fins a la porta disposen d'un aparcament específic per a poder-ho fer.

Representants municipals i del Servei Català de Trànsit que han formalitzat la signatura del conveni de col·laboració.

La Selva del Camp estudiarà com circulen els joves pel municipiCedida

tracking