Diari Més

Serveis

Salvament Marítim assisteix 313 persones des de principis d'any

Han dut a terme 148 serveis d’emergència, en 103 dels quals hi havia implicada una embarcació, majoritàriament les d’esbarjo

L'equip de salvament compta amb helicòpters i diverses embarcions per actuar amb rapidesa.

Salvament Marítim assisteix 313 persones des de principis d'anyCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El centre de Coordinació de Salvament Marítim a Tarragona ja ha assistit 313 persones, des d’inicis d’any. Es tracta d’una xifra que s’aproxima a la de l’any passat quan, al llarg dels dotze mesos, van arribar a donar assistència a 400 persones que havien patit alguna emergència a la costa i en aigües de la província de Tarragona. El cap de Salvament Marítim de la zona, Íñigo Landeta, detalla que «la majoria de rescats que duem a terme es produeixen amb embarcacions d’esbarjo». Encara que reconeix que «hi ha països, com França i Anglaterra, que tenen pitjors platges i mal temps que aprofiten molt més la nàutica d’esbarjo», subratlla que «en els darrers i anys i malgrat la crisi, ha crescut la flota d’embarcacions d’esbarjo». De fet, en aquests vuit mesos, els especialistes en rescat –que depenen del departament de Foment– han actuat en 148 casos d’emergència a la demarcació. En 103 d’aquests, Landeta assegura que hi havia implicada alguna embarcació. Explica també que, habitualment, «el 80% dels casos responen a embarcacions d’esbarjo, entre el 12 i el 18% responen a naus pesqueres i el 2% restant a emergències de la flota mercant». Concretament, enguany, han dut a terme 148 serveis d’emergència, davant dels 216 casos que van realitzar durant tot el 2015.

En aquells moments, el nombre d’embarcacions implicades era de 125, dels quals 105 eren naus d’esbarjo, 22 de pesqueres, 8 de mercants i 10 eren caiacs i diversos aparells de platja com els matalassos inflables o les anomenades bananes.

Landeta explica que «la nostra feina prioritza salvar la vida humana i posem al servei els recursos de què disposem». Ara bé, també deixa clar que «en funció de quina sigui l’emergència, la nostra implicació no és del tot efectiva». Com a exemple diu que «si ens avisen que hi ha una persona que s’està ofegant a la platja de la Pineda, nosaltres enviem la nostra llanxa que es troba al Serrallo i, és clar, aquesta s’ha d’activar i fins allà pot tardar deu minuts, fet que probablement ja sigui massa tard». En aquest cas, doncs, els equips de salvament locals o de la Creu Roja acostumen a ser més efectius, mentre que Salvament Marítim treballa també en casos de desaparició de persones a la mar i en la lluita contra la contaminació.

tracking