Diari Més

Medi Ambient

Localitzen arbres de més de 300 anys al bosc de Poblet

S'han identificat quatre exemplars de més de 300 anys i un de 495 anys

Tècnics datant l'exemplar de 459 anys.

Localitzen arbres de més de 300 anys al bosc de PobletCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’equip gestor del Paratge Natural de Poblet ha localitzat i inventariat 409 exemplars que reuneixen les característiques que els defineixen com a arbres vells en els treballs realitzats des del mes de maig. Aquests arbres creixen en llocs inaccesibles del bosc com capçaleres de barrancs o enmig de tarteres, fet que ha afavorit la seva conservació.

Entreles espèciestrobades destaquen lespinasses, Pinus nigra ssp salzmannii, les quals es van salvar de les tales posteriors a la desamortització de 1835 i de l’explotació forestal del segle XX queva tenir lloc al bosc de Poblet. Concretament, i de moment, han identificat quatre exemplars de més de 300 anys i un de 495 anys.

La información de partida consisteix en la massa forestal del bosc de Poblet inventariada anys enrere en diversos documents tècnics de l’arxiu històric de poblet: “Inventari Forestal de l’any 1925”, “Ordenació forestal de l’any 1946” i “Revisió de l’ordenació forestal de l’any 1967”. Per altra banda, aquestes tasques de localització i inventariat d’abres vells de més de 70 centímetres de diàmetre també ha estat possible gràcies al coneixement en la matèria l’equip gestor del Paratge.

Un dels exemplars de pinassa de més de 300 anys.

Localitzen arbres de més de 300 anys al bosc de PobletCedida

tracking