Diari Més

Infraestructures

Foment reprendrà els treballs de l'A-27 al coll de Lilla a finals d'any

El pas d'1,6 quilòmetres evitarà l'actual pas de port de muntanya

Foment reprendrà els treballs de l'A-27 al coll de Lilla a finals d'any

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Foment preveu reprendre a finals d'aquest any i principis del 2017 les obres de l'autovia Lleida-Tarragona (A-27) en el tram del coll de Lilla, tal i com informa el diari Segre. El projecte preveu en aquest punt un túnel d’1’6 quilòmetres per evitar l’actual pas de port de muntanya, una actuació que va quedar en suspens fa més d'un any al detectar complicacions en la composició geològica del terreny. Actualment, hi ha 23 quilòmetres d’autovia en servei a les comarques tarragonines, mentre que continua pendent el tram entre la capital del Segrià i Montblanc.

Aquesta nova previsió de Foment per a les obres al coll de Lilla arriba mesos després que, a finals de 2015, l’Estat qualifiqués de tècnicament “superables” els problemes derivats de la composició del sòl a la zona on es preveu el túnel. L’aturada ha coincidit amb les retallades pressupostàries a causa de la crisi.

Aquesta actuació forma part del tram Valls-Montblanc, el tercer després de l’entrada en servei de l’autovia entre Tarragona i el Morell el 2013, i del Morell fins a la variant de Valls l’any passat. Pel que fa al tram entre Lleida i Montblanc, figura en les previsions dels pressupostos de l’Estat entre els anys 2017 i 2019, si bé el projecte per desdoblar la carretera N-240 no té actualment un consens unànime al territori.

La concessió a Abertis de l’autopista AP-2 expira l’any 2021 i diferents municipis i partits plantegen rescatar el peatge com a alternativa a l’autovia. Precisament, el ministeri de Foment estudia alliberar-lo entre el túnel del coll de Lilla i les Borges Blanques, mentre que es desdoblaria l’actual N-240 únicament entre Lleida i la capital de les Garrigues per convertir-la en una via de quatre carrils.

tracking