Diari Més

Judicial

Uns Mossos ferits l'any 2013 encara no han cobrat la indemnització

Els fets van tenir lloc durant una persecució al Rourell, en la qual tres agents van resultar ferits

Pla obert del vehicle dels Mossos

Detingut un home per agredir tres mossos d'esquadra després de destrossar casa sevaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El mes de juny de l’any 2013, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra van protagonitzar una persecució contra dos homes que havien robat un vehicle a la Selva del Camp. Durant l’actuació, a l’altura del Rourell, el cotxe dels delinqüents es va veure atrapat, ja que els agents policials van interceptar el seu camí. En aquell moment, el conductor del cotxe robat seguia sense fer cas a les indicacions dels Mossos, va frenar bruscament i va posar la marxa enrere, ferint l’agent que conduïa. A continuació, van passar per sobre d’un altre policia, ferint-lo greument. Fins a un total de tres agents van ser ferits.

Els delinqüents van ser detinguts posteriorment i se’ls va imputar un delicte per temptativa d’homicidi, conducció temerària i robatoris. Després de tres anys, els tres agents policials ferits encara no han rebut cap tipus d’indemnització. En un primer judici, el jutge va pactar la pena de presó, de 6 i 8 anys, pels dos detinguts. A més, el jutge va dictaminar unes indemnitzacions. Però els dos detinguts es van declarar insolvents.

Segons les sentències judicials, la Generalitat de Catalunya s’havia de fer càrrec del pagament de les indemnitzacions i els agents ferits van demanar que l’Administració fes el pagament de manera subsidiària. La Generalitat s’hi va negar i els Mossos van decidir iniciar un procés judicial i van demanar una extensió de la sentència del jutjat contenciós.

El setembre de 2015, una sentència obligava a la Generalitat a pagar les indemnitzacions als agents. L’Administració va fer un recurs i el cas es va elevar al TSJ. A principis de l’any 2016, el jutge no admet el recurs de la Generalitat i, al març, el tribunal dóna un termini de cinc dies per fer el pagament. Sis mesos més tard, els agents ferits no han cobrat encara la indemnització. És per això que el sindicat USPAC denuncia públicament aquests fets i demana que l’assumpte es resolgui ràpidament. «Volen que tothom compleixi la llei i ells no ho fan», diu Josep Miquel Milagros, portaveu del sindicat USPAC, referint-se a la Generalitat. També afegeix que l’Administració «només posa pals a les rodes i allarguen un pagament que saben que, tard o d’hora, hauran de fer», explica el portaveu del sindicat.

tracking