Diari Més

Ensenyament

USTEC-STEs calcula que falten uns 800 professors a la província de Tarragona

El sindicat indica que cal incrementar la plantilla de professorat i afirma que s’haurien d’haver cobert les substitucions des de l’1 de setembre

Una de les classes de l'escola Les Eres de Vinebre aquest primer dia de curs 2016-2017. Imatge del 12 de setembre de 2016

Manolita Cid, Pili Rams, inici, classes, escola, Les Eres, alumnes, Departament d'Ensenyament, primer, cicle, curs, infantilMarsal J.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

USTEC-STEs ha remarcat en el comunicat emès per l’inici del curs 2016-2017 a Tarragona que cal un increment substancials de les plantilles del professorat. El sindicat explica que tot i que el nombre d’alumnes al sistema educatiu segueix creixent, la relació del professorat i el nombre d’alumnes segueix sent inferior a la del 2010. Així, calcula que fan falta més de 600 professors al Camp de Tarragona i prop d’uns 800 a tota la província.

Per altra banda, el sindicat denuncia que el Departament d’Ensenyament no ha atès la seva demanda de cobrir les substitucions de professorat des del dia 1 de setembre. A més, afirma que als Serveis Territorials del Camp de Tarragona el dia 8 de setembre s’han cobert moltes menys substitucions, especialment les referents a les reduccions d’un terç de jornada. Això significa que el 50% dels substituts s’incorporaran al les escoles el mateix dia que els alumnes i més d’un terç ho faran de la mateixa manera als instituts.

Un altre objecte de denúncia són les ràtios d’alumnes per grups que, segons el sindicat, continuen sent altes en les zones amb més pressió demogràfica. El problema s’agreuja a l’ESO, on pràcticament tots els centres tenen ratios de 30 i 33 alumnes o més. Per aquest motiu USTEC-STEc reclama una millor previsió de l’oferta de grups als centres i la creació de nous centres en cas que se’n necessitin.

Revertir les retallades i derogar la LOMCE, altres peticions del sindicat

Altres reclamacions són el revertiment de les retallades, cosa que permetria que el professorat tornes a tenir l’horari d’abans del 2011: 18 hores lectives a secundària i 23 a primària, cosa que generaria 1.300 hores lectives a cobrir per nou professorat a la demarcació de Tarragona. També demanen que es recuperin les hores destinades a coordinacions i desdoblaments de grups, la reducció de jornada dels professors majors de 55 anys, la reducció de ràtio sense aplicar el decret Wert, les pagues extres robades del 2012 al 2014 i el mes retribuït de juliol pels substituts que hagin treballat sis mesos durant un curs.

USTEC-STEs també demana a la Consellera d’Ensenyament, Meritxell Ruiz, que no s’apliqui la LOMCE en els cursos següents, quan les revàlides siguin necessàries per obtenir el títol d’ESO i batxillerat. A més, també demana que es recuperi la gestió democràtica dels centres, ja que asseguren que la LEC ha establert un model de gestió gerencial als centres educatius que ha afavorit el nomenament del professorat a dit.Una altra petició ésque es redueixi la precarietat laboral, ja que actualment el professorat interí i substitut ja supera el 30% de la plantilla. Per últim, també demanen que no es faci cap pas enrere al model de immersió lingüística de Catalunya.

tracking