Diari Més

Formació

Més de 30.000 alumnes tarragonins treballen amb eduCaixa durant el curs 2015-2016

Un 55% de les escoles de la província de Tarragona han accedit a l’oferta educativa de l’Obra Social ”la Caixa”

Més de 30.000 alumnes tarragonins treballen amb eduCaixa durant el curs 2015-2016

Més de 30.000 alumnes tarragonins treballen amb eduCaixa durant el curs 2015-2016Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un total de 35.056 alumnes i 314 escoles tarragonines, xifra que representa un 55% de totes les escoles de Tarragona, han treballat amb les propostes educatives d’eduCaixa durant el curs passat. L’entitat l’Obra Social ”la Caixa” ha posat a disposició del centres educatius eduCaixa: un complement únic i innovador a l’educació formal de les escoles que vol promoure el creixement personal a través de l’educació en valors, divulgar l’art i la cultura, despertar vocacions científiques i fomentar l’educació financera i emprenedora.

Els professors també disposen d’un altre tipus de materials que poden utilitzar per treballar amb els alumnes a l’aula. A través del portal www.eduCaixa.com, la comunitat educativa pot accedir a una gran varietat de recursos multimèdia i materials descarregables amb propostes d’interès social, cultural i científic. En aquest espai, a més, els professors hi poden aportar les seves opinions i votar o compartir activitats amb els seus companys de professió, a través de les xarxes socials. Així mateix, poden sol·licitar en qualsevol moment materials educatius en forma de kits d’aprenentatge per dur a terme activitats amb els seus alumnes i fomentar el treball en equip. L’any passat 9.249 alumnes i docents tarragonins van accedir als continguts en línia.

eduCaixa també disposa de diversos kits físics amb materials fàcils d’utilitzar, polivalents i atractius. Entre aquests hi ha el KitCaixa Valors, l’objectiu principal del qual és fomentar l’autoestima i el reconeixement de les qualitats dels alumnes, com també l’aprenentatge del respecte a les normes, el valor de la diversitat, la tolerància, el diàleg i el compromís.

Destaca també el KitCaixa Joves Emprenedors, dirigit a estudiants d’entre 14 i 18 anys, que té l’objectiu de desenvolupar una actitud emprenedora i proactiva entre l’alumnat. A través d’aquest kit aprenen a detectar noves oportunitats i duen a terme projectes que ells mateixos ideen, amb la finalitat que aprenguin del procés i del que significa ser emprenedor.

D’altra banda, dins dels recursos físics també hi ha el Planeta Mòbil, una cúpula inflable amb capacitat per a unes vint persones, de cinc metres de diàmetre i altura. Amb aquesta activitat es pretén que els alumnes s’acostin al món de l’astronomia i la biologia.

Entre les activitats que eduCaixa proposa per a tots els nivells, destaquen les que tenen lloc als centres CaixaForum i CosmoCaixa, a més de les exposicions i activitats que es fan per tot el territori per tal de divulgar la cultura, les arts, la ciència i els temes socials. El centre CaixaForum Tarragona varebre un total de 15.638 escolars al llarg del 2015.

Més de 30.000 alumnes tarragonins treballen amb eduCaixa durant el curs 2015-2016

Més de 30.000 alumnes tarragonins treballen amb eduCaixa durant el curs 2015-2016Cedida

tracking