Diari Més

Constantí

Més de 45 famílies ocupes de Constantí es queden sense llum

Endesa aconsella als veïns presentar el contracte de lloguer o de venda per recuperar el servei

Imatge de l'estació transformadora pròxima a la zona.

Més de 45 famílies ocupes de Constantí es queden sense llumOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 45 famílies de la zona coneguda com Las 600 viviendas de Constantí no tenen llum ni electricitat a les seves llars des d’ahir. Segons els veïns, els treballadors de la companyia Endesa van tallar el subministrament de llum, ahir a quarts de set del matí i «ningú ens va avisar», explicava una veïna. La situació és dramàtica, ja que la gran majoria de famílies que viuen al bloc número 7 del carrer Prat de la Riba de Constantí –un dels blocs afectats– tenen fills petits.

A part del bloc, també es veuen afectats tretze xalets del carrer Jaume I de Constantí. La majoria d’aquests habitatges van ser ocupats fa uns anys per un grup de persones d’ètnia gitana. «Hi ha veïns que paguen les seves quotes i ara es troben amb què no tenen llum», explica un veí. A efectes pràctics, el tall de subministrament suposa que els veïns s’han de dutxar amb aigua freda i no poden cuinar. «Tinc dues filles i avui no els hi he pogut fer el dinar. Aquesta situació és insuportable. Si no ho solucionen aviat, no sé que farem», explicava ahir a la tarda una veïna desesperada. Un altre veí de la zona comentava que si avui encara no hi havia electricitat, «enganxarem la llum d’un altre costat».

Els veïns, quan es van adonar dels fets, es van dirigir a l’Ajuntament per demanar explicacions. L’alcalde del municipi, Òscar Sànchez, els va tranquil·litzar i els va prometre que es posaria en contacte amb l’empresa per solucionar el problema i així poder arribar a un acord.

Explicacions

L’alcalde de Constantí, Òscar Sànchez, es va mostrar molt preocupat per la situació. De seguida que va conèixer les queixes, va trucar a Endesa per informar-se. Des de l’empresa van explicar que el motiu de l’avaria és que s’està revisant una estació transformadora d’uns 10 metres quadrats, situada a escassos metres del bloc, i que és l’encarregada de subministrar electricitat a bona part del municipi. «Endesa ens ha explicat que va intentar contactar amb els veïns per avisar-los, però que va ser impossible», explicava l’alcalde. Des de l’empresa informen que els veïns es dirigeixin a la seu d’Endesa, situada al carrer Mallorca de Tarragona, amb el contracte de lloguer o de venda en regla, i d’aquesta manera aniran restablint el subministrament. El problema és que gran part dels veïns no tenen cap tipus de contracte, ja que estan ocupant els pisos.

tracking