Diari Més

Camí Mendoza. Alcaldessa de Cambrils

«Vetllarem perquè el Corredor es faci al més aviat possible i de la millor manera»

L’alcaldessa destaca la intensitat amb la qual els cambrilencs viuen la Festa Major, que «és el resultat del temps i dedicació de moltíssima gent»

Camí Mendoza valora molt positivament el pacte de govern i destaca els projectes a llarg termini.

«Vetllarem perquè el Corredor es faci al més aviat possible i de la millor manera»Cedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

—El programa d’aquest any arriba amb moltes activitats. Què en destacaria?

—És difícil destacar algun acte en concret perquè la Festa Major de la Mare de Déu del Camí és la més popular de Cambrils, les entitats s’hi bolquen i tothom l’espera amb moltes ganes. Més que un acte, jo destacaria la participació. Els cambrilencs i cambrilenques la viuen amb molta intensitat i això la fa única. És el resultat del temps i dedicació de moltíssima gent, de la feina feta amb il·lusió i ganes, amb generositat, pensant en els altres.

—La música sempre juga un paper important dins dels actes, quines són les novetats?

—La música i la festa són inseparables, la música serà a tot arreu i n’hi haurà per tots els gustos i edats. Per citar algunes de les propostes, la 25a Nit del Foc va acabar amb Strombers i l’Orquestra Allioli, The Penguins ens portarà el seu Reggae per Xics al Parc del Pinaret, el festival de música electrònica Sunfec celebrarà el 10è aniversari, i Pepet i Marieta serà el cap de cartell del Festour, amb els Segonamà.

—Quins actes es viuen amb més intensitat?

—Són molt populars i es viuen amb molta intensitat el Seguici Festiu, la Nit del Foc, la Trobada de Gegants o la Diada Castellera. Però també n’hi ha que s’han incorporat més recentment i que ja s’han fet un lloc al calendari. És el cas de la Pujada de la Galera del Ball de Diables o el pregó.

—Com s’ha desenvolupat la temporada turística?

—Encara no tenim les dades definitives, però tots els inputs són molt positius. L’ocupació és més alta que l’any passat i això és una molt bona notícia. Sense arribar al nivell de temporades anteriors, indica una tendència a l’alça que demostra la bona feina feta des del sector i des de l’administració. Quan treballem conjuntament i en la mateixa direcció, els resultats es multipliquen.

—Quines estratègies tenen per desestacionalitzar la temporada turística a banda de les Jornades gastronòmiques?

—Des de Turisme es treballa des de fa temps per potenciar el turisme familiar, gastronòmic, cultural i esportiu durant tot l’any. Cambrils està certificada com una destinació esportiva i podem garantir que ja som un referent català en estades, sobretot en ciclisme i esports nàutics, gràcies a l’esforç dels nostres empresaris turístics que han sabut veure i aprofitar l’oportunitat per oferir aquest producte amb garantia i qualitat. Un altre dels nostres punts forts és l’oferta cultural, que aquest estiu hem millorat amb les visites teatralitzades al Barri Antic, al Port i a la Llosa i la passera elevada per veure l’aixecament virtual del jaciment.

—Fa poc més d’un any del pacte de govern. Com el valoren?

—La valoració és molt positiva. Tenim un projecte de mandat pels quatre anys i un Pla Estratègic a deu anys vista. Des del primer moment hem posat per davant Cambrils i la seva gent. Ja vam dir abans d’entrar al govern que aquest mandat no seria el de les grans infraestructures sinó que la nostra prioritat eren les coses del dia a dia que poden millorar la qualitat de vida de les persones que viuen, treballen o visiten Cambrils. Hem posat l’accent en les polítiques socials, amb la tramitació dels primers expedients de cessió obligatòria per reclamar els pisos buits o la garantia dels serveis bàsics.

—Recentment va signar el manifest pel Pla Director del CRT, quins beneficis concrets pot aportar als cambrilencs?

—Des del consistori creiem que el CRT serà beneficiós per les cambrilenques i els cambrilencs. En primer lloc perquè comportarà un increment de la població flotant i també del padró a causa de l’oferta de treball que es generarà. I en segon lloc perquè indubtablement serà una oferta turística i un motor econòmic per la Costa Daurada, que juntament amb Port Aventura i Ferrari Land ens situarà com a zona d’oci-turística per excel·lència tant a la península com a Europa.

—En quin punt estan les obres de millora de la Vil·la Romana de La Llosa, el Molí de les Tres Eres i la Torre del Bou?

—Justament aquest estiu les hem inaugurat. Els treballs més importants, per envergadura i pressupost, s’han fet a la Llosa i han consistit en la construcció d’un mirador elevat. A més d’una millor visualització de les restes, la passera també permet instal·lar un dels punts de visualització de l’aixecament virtual del jaciment, recentment estrenats. D’altra banda, les obres del Museu Molí de les Tres Eres han permès reobrir al públic la planta baixa amb una exposició que explica els orígens del poblament antic a Cambrils, i a la Torre del Bou s’hi ha instal·lat un monòlit explicatiu en cinc idiomes. Aquestes actuacions, finançades per la Diputació, són un important pas endavant en la conservació i difusió del nostre patrimoni cultural.

—Què suposarà la nova estació quan entri en funcionament el Corredor del Mediterrani?

—El desplegament ferroviari és una de les prioritats del municipi. Per això, vetllarem per tal que es faci al més aviat possible i de la millor manera. El Corredor del Mediterrani és vital per l’economia de Catalunya i el País Valencià. Ara semblava que tirava endavant, però ens acaben de comunicar que les obres de l’estació estan paralitzades per una qüestió burocràtica. Les obres porten 20 anys en execució i des de Cambrils hi hem posat totes les facilitats. Aquesta mateixa setmana hem escrit a Foment reiterant que es tornin a posar en marxa les obres de l’estació. En el cas de Cambrils, urbanísticament la nova via significaria l’alliberament del traçat actual, que ha suposat històricament una barrera arquitectònica, en tota l’amplada del seu terme municipal i possiblement la nova estació es podria convertir en un punt estratègic comunicatiu.

—A nivell d’infraestructures, què s’ha previst a curt termini?

—Hem el posat fil a l’agulla a diferents projectes. Per una banda, estem acabant de redactar els plecs de clàusules i properament sortirà a concurs el projecte d’urbanització i de construcció del pont de l’antiga N-340. I per l’altra, el projecte de l’avinguda Charles Darwin ja s’ha aprovat inicialment i el projecte s’ha exposat públicament. Aquesta via, que connectarà el nucli consolidat de la ciutat amb la futura estació del corredor del mediterrani tindrà continuïtat amb la futura avinguda de l’Esport.

tracking