Diari Més

Patrimoni històric

Un documental recupera el passat de Maspujols

“Records de Maspujols. En parla una generació”, mostra el passat del municipi a través del testimoni de 23 habitants

Captura d'una de les veïnes que participen en el documental.

Un documental recupera el passat de Maspujols

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El locutor i actor de doblatge Iván Cánovas i la periodista Pilar Llauradó són els autors de “Records de Maspujols. En parla una generació”, un documental que parla del passat d’aquest municipi a través del testimoni de 23 habitants. L'obra tambédescobreix diverses imatges inèdites del poble enregistrades per Isidre Llauradó, així com fotografies de col·leccions privades de Julià Samsó i de moltes de les famílies dels protagonistes. A més, tambécompta amb cançons cantades per Roseta Bonet, les quals formen part de l’arxiu de Montserrat Llaurador, realitzades per a la Universitat Rovira i Virgili.

El punt de partida del documental és la commemoració dels 80 anys de l’esclat de la Guerra civil. D’aquesta manera, els testimonis entrevistats pertanyen a la generació que va néixer el 1936, any en què es va produir la primera batalla. Per altra banda, també compta amb testimonis que expliquen com es va viure la guerra i la post-guerra a la població o parlen l’arribada al municipi de grans invents com la ràdio, la televisió o el telèfon.

La presentació del documental, que s’emmarca en els actes organitzats pel consistori de Maspujols per la Diada Nacional de Catalunya, tindrà lloc el proper 10 de setembre a les 19.30h al Casal del poble.

tracking