Diari Més

Camp de Tarragona

Una àrbitra atura el partit per un insult masclista a la grada

Els fets van tenir lloc el diumenge 4 de setembre en un partit entre la UE Valls i el CF Cambrils Unió

Un àrbitra atura el partit per un insult masclista a la grada

Un àrbitra atura el partit per un insult masclista a la gradafutfem.cat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Marta Galego Salguero, àrbitra del partit del grup sisè de Segona catalana disputat entre la UE Valls i el CF Cambrils Unió, va suspendre, el passat diumenge, en el minut 23 de la primera part el matx després que des de la grada se li adrecés un insult de caràcter sexista. La col·legiada, que estava assistida a la banda per Anna Maria Martínez García i Aitor Ramírez Duran, no va reprendre del joc fins que l'autor va ser expulsat de l'estadi del Vilar de Valls.

Segons ha publicat el blog El Portal Nou, el Col·legi Tècnic d'Àrbitres ha confirmat que la col·legiada que va rebre l'insult va recollir en l'acta del partit la frase«vete a fregar los platos». Davant aquest missatge ofensiu i sexista, Galego va aturar el joc i es va dirigir al delegat del camp perquè prengués les mesures corresponents. Als pocs minuts, l'autor de les declaracions va ser convidat a abandonar les instal·lacions i immediatament es va tornar reprendre el partit.

Sembla ser que aquest tipus de conductes amb pinzellades sexistes, racistes, homòfobes i xenòfobes, i fins i tot amb actituds violentes són força habituals als estadis. És per això, que, tal com informa el blog, la Federació Catalana de Futbol treballa en aquesta línia per tal d’eradicar aquesta problemàtica.

De fet, des de la Federació ja s’han posat en pràctica algunes iniciatives com ‘Zero insults a la grada’, durant el passat mes de febrer, destinada principalment al món del futbol base, i amb mesures que permetien als àrbitres aturar tres vegades un partit si es produïen insults o fins i tot suspendre'l. Així mateix, l’Assemblea General Ordinària de la Federació del passat 25 de juliol va introduir diverses modificacions reglamentàries com ara la facultat dels àrbitres d'aturar o suspendre el partit si es produeixen insults i el seu règim de sancions, previstes a l'article 332 del Reglament general.

tracking