Diari Més

Consum

La reactivació turística i la sequera incideixen en el consum d'aigua del CAT

El Consorci d’Aigües de Tarragona ha registrat un increment del 4% en el consum durant el mes d’agost

La reactivació turística i la sequera incideixen en el consum d'aigua del CAT

La reactivació turística i la sequera incideixen en el consum d'aigua del CATCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Consorci d’Aigües de Tarragona (CAT) ha registrat un increment del 4% en el consum durant el mes d’agost, en relació a l’any 2015. Aquest creixement és degut al major consum de la part de consorciats d’ajuntaments, suposant 280.000 m³ de més en aquest agost. La manca de precipitacions, juntament amb un increment de l’ocupació turística del conjunt de la demarcació, especialment a la costa, justifiquen aquest augment notable del consum.

En total, el CAT ha distribuït aquest mes d’agost 5.408.401 m3 als ajuntaments consorciats, la qual cosa representa una mitjana diària de 174.464 m3. El màxim consumit va ser el dia 5 d’agost, amb 198.617 m3.

Aquests primers dies del mes de setembre, amb temperatures rècord en algunes poblacions en els últims 100 anys de registre i de fins a 40º i 41º, han fet que també es registrin increments notables respecte a les mateixes dates d’anys anteriors.

La gestió eficient d’un recurs escàs, com és l’aigua, és una de les premisses del CAT, així com també promoure el consum responsable entre els consorciats, d’acord amb la seva política de Responsabilitat Social, la qual cosa es veu confirmada per aquestes xifres, atès que els volums acumulats se situen molt lluny de les puntes que es van registrar els anys 2007 i 2011.

tracking