Diari Més

Diada Nacional de Catalunya

L'Òmnium i l'ANC pronostiquen un 11 de Setembre sense precedents a Tarragona

Està previst que arribin a la capital més de 200 autocars d'arreu de la demarcació

El tram de Tarragona omplirà la Rambla Nova.

L'Òmnium i l'ANC pronostiquen un 11 de Setembre sense precedents a TarragonaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Òmnium Cultural del Tarragonès i l’ANC de Tarragona van fer pública aquest dilluns a la tarda, la declaració A Tarragona, per la diada, ja estem apunt, la mobilització de la Diada, que va tenir lloc a la Seu d’Òmnium Tarragonès a les 17.14h i en la qual hi van intervenir Carles Xavier Gomez, Rosa Maria Codines i Toni Rosich. Entre les dades concretes sobre la que es preveu serà «la manifestació més massiva de la història de Tarragona», segons paraulesde Toni Rosich, responsable de mobilització de l’ANC, cal destacar el gran dispositiu de més de 200 voluntaris que, en col·laboració amb Protecció Civil, la Guàrdia Urbana de Tarragona i els Mossos d’Esquadra, han previst com donar atenció als independentistes de les 10 comarques del sud del país que es donaran cita a la Rambla Nova de Tarragona.

A més dels 200 autocars procedents de diversos municipis, han confirmat ja la seva assistència a la mobilització de Tarragona, 19 colles castelleres així com un seguit de grups de cultura popular que animaran els deu trams de que consta el recorregut.

Els organitzadors posen al servei dels manifestants el plànol dels aparcaments disponibles a Tarragona per tal de facilitar la mobilitat dels assistents, que es preveu que es desplacin principalment en vehicles particulars, tot i que recomanen que s’utilitzi el transport públic o els nombrosos autocars que les territorials de l’ANC han organitzat arreu del territori.

La idea

L’any passat, amb la Via Lliure centenars de milers de persones van omplir la Meridiana amb un mateix clam: la Independència de Catalunya.

Segons els organitzadors, ANC i Òmnium Cultural, després de quatre anys, «ara és l’hora de demostrar que ja estem a punt. Preparats per fer realitat el nostre somni: ser un país lliure, més democràtic, més pròsper i amb més justícia social. A on el primer sempre siguin les persones», expliquen. «Aquesta és la Diada on ja ens sentim legitimats. Som sobirans: després de les eleccions del 27S de 2015 comptem amb el primer Parlament independentista de la nostra història», afegien.

Enllaç amb la informació sobre els aparcaments a la ciutat pr la jornada de la Diada: Aquí

PUNTS VERDS: Aparcaments municipals amb tarifa unitària de 5,5€/dia.

PUNTS BLAUS: Aparcaments privats amb tarifes diverses (cal clicar a sobre cada un per veure el preu).

PUNTS BLANCS: Aparcaments gratuïts. L’aparcament del Club Gimnastic te 500 places. Hi haurà servei d’autobusos llançadora fins el centre de la ciutat.

tracking