Diari Més

Medi Natural

Restriccions d'accés als Ports i al Montsant pel risc d'incendi

El Pla Alfa Nivell 3 es mantindrà fins aquest dimarts a 56 municipis de 6 comarques del nord i sud de Catalunya

Control d'accès dels agents rurals a la zona del Montgrí.

Restriccions d'accès als Ports i al Montsant pel risc d'incendiGeneralitat de Catalunya

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Des d'aquest dijous a latarda, a les 16h, s'ha començat a restringirl'accésa zones del Parc Natural dels Ports i del Parc Natural de la Serra de Montsant. El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació (DARP), ha decidit ampliar les àrees amb restriccions davant l’augment de risc d'incendi forestal. Si des de la matinada de dilluns s’havia limitat l’accés a la zona del Massís del Montgrí i del Cap de Creus i a 38 municipis de l’Alt i Baix Empordà, ara s’hi sumen 2 nous espais protegits de Tarragona i Terres de l’Ebre. En concret, es limita l’accés al Parc Natural dels Ports, al Parc Natural de la Serra de Montsant i a 18 municipis del Baix Ebre, Montsià, Terra Alta i Priorat.

El cos d’Agents Rurals conjuntament amb el Grup Especial de Prevenció d’Incendis Forestals (GEPIF), i Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) efectuaran la vigilància en els espais on el Pla Alfa 3 es mantingui activat.

Es tracta de fer un major control a l’accés a peu de persones i vehicles en aquests 4 espais protegits i es controlaran 56 municipis pel molt alt risc d’incendi forestal. En aquestes zones han quedat suspeses 393 activitats que podien generar perill d’incendi. Està previst que el Pla Alfa 3 es mantingui activat fins dimarts a la nit.

Els municipis que a partir d’avui es veuen afectats per l’activació del nivell 3 són els següents:

Parc Natural dels Ports

Baix Ebre: Alfara de Carles, Paüls, Roquetes i Tortosa

Montsià: Mas de Barberans, i la Sénia

Terra Alta: Arnes, Horta de Sant Joan i Prat de Comte

Parc Natural de la Serra de Montsant

Priorat: La Bisbal de Falset, Cabacés, Cornudella de Montsant, la Figuera, Margalef, la Morera de Montsant, Ulldemolins, la Vilella Alta i la Vilella Baixa.

Altres zones

Alt Empordà: Cadaqués, Castelló d’Empúries, Colera, el Port de la Selva, la Selva de Mar, l’Escala, Llançà, Palau Santa Eulàlia, Palau-Saverdera, Pau, Portbou, Roses, Sant Miquel de Fluvià, Sant Mori, Sant Pere Pescador, Siurana, Torroella de Fluvià, Ventalló, Viladamat, Vilajuïga i Vilamacolum.

Baix Empordà: Albons, Begur, Bellcaire d’Empordà, Foixà, Fontanilles, Gualta, la Tallada d’Empordà, Mont-ras, Palafrugell, Palau-sator, Pals, Regencós, Serra de Daró, Torroella de Montgrí, Ullà, Ultramort, i Verges.

En aquests municipis s’han suspès totes les autoritzacions d’activitats que poden generar perill d’incendi forestal.

tracking