Diari Més

La Festa Major s'endinsa en la seva setmana més important

Entre els actes programats, destaquen Jocs i Danses Populars i la presentació “El Quadern de l’Avi”, la petita història il·lustrada de Cambrils

La Festa Major s'endinsa en la seva setmana més important

La Festa Major s'endinsa en la seva setmana més importantCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La setmana central de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí engega, aquest dilluns,amb força. Els jocs i danses populars de l’Agrupament Escolta Gent de Mar; es celebra aquesta tarda, a partir de les 18.30h, a la Plaça de la Vila, on petits, joves i grans, estan cridats a participar d’aquesta jornada.

A partir de les 20h, a la Sala d’Actes del Centre Cultural tindrà lloc la presentació de la petita història il·lustrada de Cambrils d’Ignasi Martí i Laia Ferrraté. Es tracta d’un conte que porta per títol “El Quadern de l’Avi”.

Els més petits, alhora, podran gaudir del Seguici Festiu i passar una estona divertida amb els tallers que han preparat especialment per l’ocasió les entitats festives de Cambrils. L’activitat es durà a terme el 6 de setembre, a les 18h, al Parc del Pinaret de Cambrils.

En el programa de festes també es comptarà amb la presència de la popular banda The Penguins, que oferiran un concert familiar sota el títol “Reggae per xics”. La proposta que presentaran a Cambrils serà un concert amb cançons populars i tradicionals de repertori català passades pel sedàs dels ritmes jamaicans.La Sala Àgora de l’Ajuntament de Cambrils, així mateix, serà escenari festiu amb la inauguració de l’exposició “XX Biennal d’Art Contemporani Català”.

Recepció institucional a les Camís

Com és ja tradicional, el 7 de setembre l’alcaldessa rebrà a les Maria del Camí que hagin nascut o visquin al municipi. A la nit, per tercer any, la gent del Ball de Diables Els Cagarrieres enfilarà la Pujada de la Galera, amb el Marquès de los Vélez de Tota l’Endenga i el Boc de Vandellós. Durant el recorregut, els assistents podran tastar la beguda de la Festa Major, El Caminet.

L’endemà dia 8 se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb el Seguici Festiu, la Missa Solemne, el vermut popular, la ballada de sardanes i la ballada dels elements festius.

El programa continuarà combinant novetats i actes tradicionals. El 9 de setembre hi haurà una Masterclass de Swing al Parc del Pinaret, a les 22h, amb els professors de l’Escola Swingmaniacs i el reconegut quartet Doc Scanlons Coool Cata Combo.

El 10 de setembre, la 13a Trobada de Gegants aplegarà una quinzena de colles geganteres de diferents poblacions catalanes. Així mateix, el Festour farà pujar a l ‘escenari del Parc del Pinaret els grups Segonamà, Pepet i Marieta, Animal i Dj OGT.

L’Onze de Setembre, al Parc del Pescador, hi haurà l’acte institucional amb el parlament d’Ernest Benach, expresident del Parlament de Catalunya, i la participació de la Coral Verge del Camí i de la Colla Castellera Xiquets de Cambrils.

tracking