Diari Més

Mobilitat

Els usuaris de l'R16 tindran la Devolució Exprés a partir de 7 minuts de retard

La millora s’aplicarà a partir del dilluns 12 de setembre

Les institucions criden a una mobilització ciutadana al setembre per reclamar un servei eficient de Rodalies

Les institucions criden a una mobilització ciutadana al setembre per reclamar un servei eficient de RodaliesACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els usuaris de la línia de Rodalies R16 (Estació de França-Tarragona-Tortosa) podran optar a la Devolució Exprés del seu bitllet a partir dels 7 minuts de retard, en comptes dels 15 minuts habituals, segons que ha fet públic aquest dillunsel Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat. La mesura entrarà en vigor el proper 12 de setembre i es perllongarà fins a la recuperació dels temps de viatge.

Fa un mes, l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (ADIF) i Renfe van posar en marxa una modificació provisional dels horaris de l’R16 fins a la finalització d’obres de millora de la infraestructura. Aquests canvis han augmentat el temps de trajecte en una mitjana de 8 minuts, per assegurar la puntualitat als usuaris.

Per sota dels objectius

Segons dades facilitades per Renfe, la puntualitat mitjana dels 24 trens que circulen per l’R16 durant el mes d’agost va ser del 63%, amb un retard mitjà de 6 minuts. El dilluns 29 d’agost va ser el dia amb una millor puntualitat: un 86% de mitjana. Amb els canvis es pretenia assolir una puntualitat del 90%, que és la mitjana prevista en el contracte programa amb Renfe per als trens regionals el 2016.

El retard màxim que han patit els usuaris de la línia és de 110 minuts el passat 22 d’agost. En concret, va afectar el tren que surt de Tortosa a les 10.38 hores i que ha d’arribar a l’Estació de França de Barcelona a les 13.26 hores.

tracking