Diari Més

Municipal

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant canvien les multes per serveis a la comunitat

L'ordenança està dirigida a les persones que no poden fer front a les sancions imposades per l'ajuntament

El consistori de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant.

Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant canvien les multes per serveis a la comunitatGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El ple municipal de Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infantcelebrat aquestdijousha aprovatuna ordenançaque permetintercanviar les multes econòmiques perserveis en benefici de la comunitat. Aquesta ordenança respon, segons ha explicat la regidora socialista Celia Ruiz, «a la situació de crisi econòmica que ha comportat que algunes persones no puguin pagar les multes i sancions que els imposa l’ajuntament quan fan alguna infracció».

D'aquesta manera, per facilitar que aquestes persones puguin compensar el perjudici que provoca la infracció, aquesta nova ordenança preveu plans de formació o la prestació d’un servei determinat a la comunitat d’una durada que estigui en consonància amb la gravetat de la infracció que hagin comès.

Trams d'edat

Sobre aquesta base l’ordenança ha establert trams d’edat: un primer tram que aniria dels 14 als 23 anys que s’entén com un període més formatiu en el que la compensació de la sanció econòmica suposarà que l’infractor passi per un tram de curs de formació i un altre de serveis. En aquest tram d’edat es podrà accedir directament a la commutació econòmica pels serveis comunitaris.

En el segon tram d’edat, en canvi, comprès entre els 24 i els 65 anys, l’accés a aquest programa de prestació de serveis es realitzarà a través d’un estudi econòmic previ de la persona infractora per comprovar que realment no li és possible fer front a la sanció econòmica que se li ha imposat.Per determinar la durada que ha de tenir la prestació de serveis compensatòria, s’ha establert un càlcul que té en compte l’import de la multa que s’ha de pagar i el salari mínim interprofessional. Tot i això, cal tenir en compte que els menors d’edat no poden fer més de 4 hores de serveis a la comunitat.

tracking