Diari Més

Poítica

Per Rajoy Tarragona és un exemple de la pluralitat democràtica de Catalunya

El president en funcions ha respost així a la intervenció de Tardà, que ha afirmat que molts catalans volen la independència

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El president en funcions del govern espanyol, Mariano Rajoy, ha posat d'exemple la demarcació de Tarragona per parlar de la pluralitat democràticadeCatalunyadurant el debat d'investidura d'aquest dimecres. En les passades eleccions estatals del 26 de juny, Rajoy remarca el resultatelectoralque va obtenir la demarcació: «S'elegien sis diputats, i el resultat va ser un, un, un, un, un i un». Els sis diputats elegits del territorivan ser de sis formacions polítiques diferents. Un diputat del Partit Popular, un del Partit Socialista, un d'ERC, un d'En Comú, un de Ciutadans i un del Partit Demòcrata Català.

Així és com Rajoy ha contestat a la intervenció de Joan Tardà, que ha assegurat que a Catalunya hi ha una gran majoria de ciutadans que volen la independència. «Per què parla vostè en nom de Catalunya?», li ha etzibat Mariano Rajoy, fent referència a aquests resultats electorals. «Alguns es declaren independentistes, i d'altres no», ha afirmat també, abans d'al·legar que la legalitat està per davant de tot i que no s'admetrà que Tardà vulgui «liquidar la llei, els drets dels ciutadans i la sobirania nacional, perquè això és tornar a la selva».

Per Rajoy Tarragona és un exemple de pluralitat democràtica a Catalunya

Per Rajoy Tarragona és un exemple de pluralitat democràtica a CatalunyaEFE

tracking