Diari Més

Comerç

Mercadona realitza compres a Tarragona per valor de 739 milions d'euros

Durant el 2015, Mercadona ha obert 3 noves botigues a les comarques de Tarragona, concretament a Altafulla, a Creixell i a Tarragona ciutat

Mercadona realitza compres a Tarragona per valor de 739 milions d'euros

Mercadona realitza compres a Tarragona per valor de 739 milions d'eurosCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La companyia de supermercats Mercadona ha tancat l’exercici 2015 amb un volum de compres a Tarragona que arriba als 739 milions d’euros. Durant el 2015, la companyia ha obert 3 noves botigues ubicades a Altafulla, Creixell (al mercat municipal) i Tarragona ciutat (Les Gavarres), i ha creat 63 nous llocs de treball. Actualment, compta amb 34 botigues i un equip de 1.467 persones.

Les compres a proveïdors de les comarques tarragonines o amb seu a Tarragona ha estat de 739 milions d’euros. Aquesta xifra es veu recolzada per la relació que la companyia manté amb empreses que fabriquen majoritàriament per a Mercadona com ara Cunicarn, a l’Espluga de Francolí (empresa de carn de conill); Ubesol-Maverick, a Ulldecona (empresa de productes d’higiene personal); SCA, a Puigpelat (empresa de productes de cel·lulosa); i Ramafrut, a Ginestar (empresa de productes hortofrutícoles).

Aquesta relació estratègica amb empreses de referència a les comarques tarragonines ha permès, per exemple, que el 2015 Mercadona comprés 8,9 milions de quilos de carn de conill a Cunicarn; que Ubesol-Maverick sumés una producció de 35,7 milions de litres de gel de bany i 12 milions de litres de xampú, i que SCA servís a les botigues més de 100 milions de rotllos de paper de cuina.Mercadona també ha comprat 1,4 milions de quilos de peix fresc d’arreu del litoral de les comarques tarragonines; més de 800.000 quilos de musclos procedents del Delta de l’Ebre; i més de 225.000 ampolles de vi del Priorat que es comercialitza sota el nom Enuc.

Mercadona a Catalunya

Mercadona ha finalitzat l’any 2015 amb un total de 251 botigues a Catalunya, després d’obrir-hi 26 supermercats, i amb una plantilla d’11.250 persones, després de crear 404 nous llocs de treball.El 2015, la inversió de la companyia a Catalunya ha estat de 147,1 milions d'euros. Aquesta quantitat s'ha destinat principalment a l'obertura de noves botigues, a l'equipament i la reforma de supermercats per adaptar-los als estàndards de qualitat de l'empresa, i a la continuació de les obres d’un nou bloc logístic a la localitat d’Abrera (Barcelona), on enguany s’han destinat 57 milions d’euros. Aquest tipus de magatzem intel·ligent suposarà una inversió final de 300 milions d’euros, ocuparà una superfície construïda de més de 110.000 metres quadrats, i es preveu que estigui en total funcionament el 2018.

Als 147,1 milions d’euros invertits per la companyia, cal sumar la inversió conjunta dels 16 interproveïdors catalans de Mercadona (fabricants de les marques Hacendado, Bosque Verde, Deliplus i Compy) que el 2015 ha estat de 71,5 milions d’euros. En total, la inversió conjunta de Mercadona i els seus interproveïdors assoleix els 218,6 milions d’euros.

tracking