Diari Més

Festes

La Nit del Foc encendrà els carrers cambrilencs d'espectacle i tradició

La 25ª edició d'aquest acte estrella s'emmarca dins de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí

La Nit del Foc encendrà els carrers cambrilencs d'espectacle i tradició

La Nit del Foc encendrà els carrers cambrilencs d'espectacle i tradicióLluís Rovira

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Espectacles al voltant del foc i les tradicions populars marcaran, a partir d'aquest dissabte i fins el proper 11 de setembre, el calendari de la Festa Major de la Mare de Déu del Camí de Cambrils, on la Nit del Foc serà un dels actes estrella de la programació.

La Festa del Foc, que tindrà lloc el dia 3 de setembre i que enguany arriba a la seva 25a edició, s’iniciarà a mitja tarda amb un correfoc infantil. A continuació, gairebé una desena de colles de diables es concentraran per fer la baixada del Marquès de los Vélez amb torxes i bombardeig d’aniversari que donarà lloc a l’inici del correfoc pels carrers del barri antic. Una gran exhibició que finalitzarà amb l’encesa de la Plaça i l’espectacle pirotècnic. La música dels Strombers i de l’orquestra All-i-oli allargarà la nit al Parc del Pinaret.

El dia 8 de setembre se celebrarà la Diada de la Mare de Déu del Camí amb les tradicionals matinades i un seguici festiu, missa, el vermut popular i la ballada de sardanes en l’acte més tradicional de les festes que honoren la troballa de la Mare de Déu a la que es rethomenatge.

Enguany també tindrà lloc la 13a Trobada de Gegants de Cambrils que el 10 de setembre congregarà una quinzena de colles geganteres de tot Catalunya que es passejaran pel municipi en una gran cercavila i ballaran al ritme de la música.

A més, la Festa Major inclou altres activitats en un ampli programa en consonància amb l’aposta del municipi per les activitats familiars, com araLa Diada Castellera de Festa Major, el proper 4 de setembre; la Caminada Popular Camí de Festa des del Santuari de la Mare de Déu i seguint l’antic Camí Real, la mateixa jornada o bé el festival de música en català FESTOUR amb els grups Segonama, Pepet i Marieta, Animal i DJ OGT, la vígilia de la cloenda; entre d'altres propostes.

tracking