Diari Més

Ocupen dos nous xalets a la urbanització de Vilafortuny

Un és el número 3 del carrer Arístides Mallol, on van entrar el passat 21 d’agost, i, l’altre, es troba al carrer del Castell d’Almansa

Ocupen dos nous xalets a la urbanització de Vilafortuny

Ocupen dos nous xalets a la urbanització de VilafortunyDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’ocupació de cases buides, propietat d’entitats bancàries, comença a esdevenir una problemàtica que creix a un ritme accelerat i preocupant pels veïns de Vilafortuny, Cambrils.

A l’entrada en el número 59 de la urbanització Villajardín de Vilafortuny, que es va produir el passat 9 d’agost, a plena llum del dia i que va causar l’enfrontament entre els ocupes i els propietaris, cal sumar-hi ara l’ocupació de dos cases més que s’han produït en els darrers dies.

El passat 21 d’agost va ser ocupada una gran casa unifamiliar, el número 3 del carrer d’Arístides Mallol. Aquest habitatge pertany a la urbanització Els Tallats. Segons alguns veïns de la zona, fins aleshores un cartell que anunciava la venda de la casa penjava a una de les façanes. Després de l’entrada, el cartell ha desaparegut.

A poca distància d’aquest xalet, una altra casa unifamiliar ha estat ocupada. Es tracta d’un habitatge singular, d’una sola planta i amb forma cúbica, que està situat en la cantonada entre el carrer del Castell d’Almansa i l’avinguda Vilafortuny. En aquest cas, l’entrada dels ocupes s’hauria realitzat forçant una de les reixes i la seva presència és habitual al seu interior des de fa uns dies.

Aquestes dues noves entrades se sumen a la que es va produir el passat 9 d’agost a un dels adossats de la urbanització Villajardín. L’enfrontament d’aleshores, entre els veïns i els ocupes, es va repetir deu dies després –el 18 d’agost– quan els ocupants van convidar altres membres de la seva família a gaudir del recinte comunitari, que té jardins i una gran piscina. La baralla va requerir, de fet, la presència dels Mossos d’Esquadra. Aquestes entrades il·legals s’afegeixen a les ja conegudes a l’avinguda de les Flors, també de Vilafortuny, a la d’una altra casa unifamiliar al Vial del Cavet i a nombrosos carrers de la zona.

Segons asseguren, part dels ocupes provenen de la província de Barcelona i, segons alguns veïns, alguns van canviant de casa per evitar així la seva identificació per part de la policia que és, de fet, l’únic que pot fer quan són requerits pel veïnat, com va succeir en el cas del número 59 de Villajardín.

Ocupen dos nous xalets a la urbanització de Vilafortuny

Ocupen dos nous xalets a la urbanització de VilafortunyDiari Més

tracking