Diari Més

Successos

Una operació contra la pedofília a la Unió Europea acaba amb diversos detinguts a Tarragona

A Espanya hi ha hagut un total de 24 detinguts de Tarragona, Girona, Madrid, Murcia, Málaga, Granada, Badajoz, , Guadalajara, Sevilla i Valencia

Una operació contra la pedofília a la Unió Europea acaba amb diversos detinguts a Tarragona

Una operació contra la pedofília a la Unió Europea acaba amb diversos detinguts a TarragonaGuardia Civil

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Guàrdia Civil, juntament amb cossos policials d’altres països de la Unió Europea, han dut a terme un total de 75 detencions coordinades per l’EUROPOL per tinença i distribució d’arxius informàtics d’abusos sexuals a menors a Internet. Entre aquests arrestats, es troben 24 persones detingudes a Espanya, i algunes d’aquestes han estat capturats a la demarcació de Tarragona. La resta de demarcacions espanyoles on s’han dut a terme les detencions són Girona, Madrid, Murcia, Málaga, Granada, Badajoz, Guadalajara, Sevilla i Valencia.

D’aquesta manera s’han intervingut més de 400.000 arxius explícits d’abusos sexuals a menors, des de nadons fins a nens i nenes de 16 anys, a més d’alguns arxius on s’aprecien escenes d’un elevat grau de violència sexual a les víctimes menors d’edat. Concretament a Espanya, s’han intervingut un total de 65 Discs Durs, 36 dispositius USB, 1 CPU clònica, 6 ordinadors portàtils, 1 Router, 17 targetes de memòria SD, 69 DVD, 1 càmera de fotografies, 1 ordinador MAC, 1 telèfon mòbil, 3 tablets i 1 iPad.

Després d’analitzar el material intervingut s’hi ha localitzat milers d’arxius de contingut explícit on es mostren abusos sexuals a menors i que acrediten la participació dels detinguts en la tinença i distribució dels mateixos a Internet.

La investigació es va iniciar a través d’una informació facilitada per la policia de Suïssa en la qual es localitzaven diversos usuaris de xarxes d’intercanvi d’arxius a Internet de contingut pedòfilsde diferents països de la Unió Europea. Per aquest motiu l’EUROPOL va dur a terme la coordinació de l’operacióa nivell internacional.

tracking