Diari Més

L'Ajuntament es comunica amb la ciutadania via WhatsApp

Salou habilita aquest canal per rebre incidències de via pública i neteja del municipi

L'Ajuntament es comunica amb la ciutadania via WhatsApp

L'Ajuntament es comunica amb la ciutadania via WhatsAppAjuntament de Salou

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Salou ha obert una línia d’atenció al ciutadà via whatsApp a través del número 627 51 62 61 que pretén facilitar la relació entre l’administració i l’administrat i sobretot encetar un canal de recepció més àgil pel ciutadà.

Aportar incidències i, fins i tot, fer arribar imatges de qualsevol incidència ocorreguda al municipiserà molt més fàcil i tot això es podrà transmetre a l'Ajuntament de forma més directa. A través d’aquesta eina, des del govern es busca centralitzar les deficiències que els ciutadans detectin a la via pública així com la recepció d’incidències pel que fa a la neteja dels carrers i places de la localitat.

La línia neix en exclusiva per rebre les queixes i suggeriments, a través de la missatgeria instantània, i estarà gestionada per personal de la regidoria de Participació Ciutadana, que en l’horari de 9h a 15h de dilluns a divendres, rebrà totes les comunicacions i les contestarà puntualment.

«Aquesta eina marca un punt d'inflexió en la manera d'entendre la participació social, ja que ens permetrà escoltar totes les veus per millorar el dia a dia de Salou entre tots», ha explicat la regidora de Manteniment de la Ciutat, Mª José Rodríguez, qui ha assenyalat que «si un veí veu una rajola trencada, amb el whatsapp li permet fer una foto, escriure el seu comentari i enviar directament la incidència a l'Ajuntament».

A més, a part d’aquesta línia de comunicació de whatsapp, s’està treballant des de la regidoria de Qualitat i Noves Tecnologies en paral·lel per implantar a través de l’APP corporativa “Salou al mòbil” un sistema de gestió d’incidències que geolocalitza automàticament el punt des d’on es detecta el fet i que a nivell tècnic enllaça amb el sistema de gestió intern del qual disposa l’Ajuntament. Actualment, es troba en fase de proves i, properament, es donarà a conèixer a la ciutadania.

Tota la informació que arribi a través del número de whatsapp serà gestionada -en funció de la seva naturalesa- als treballadors municipals, encarregats de derivar cada incidència a l'àrea municipal corresponent i d’avaluar-ne el grau d’urgència en l’actuació.

Ara per ara, hi ha diversos departaments com Enginyeria, Urbanisme, Salut Pública o Manteniment de Ciutat que s’encarreguen de gestionar les incidències que es detecten i també hi ha destinats diversos treballadors dels plans d’ocupació per a reforçar el manteniment de la ciutat, juntament amb les concessionàries i brigades municipals.

Rodríguez ha recordat que es treballa intensament per arribar a tots els espais de la ciutat. «Disposem d’inspectors que recorren la via pública però amb aquesta eina demanem la col·laboració ciutadana per poder arribar a més zones i, d’aquesta manera, programar les actuacions a resoldre».

Així mateix, l’Ajuntament de Salou recorda pel que fa a la neteja que s'han de respectar una sèrie de bones pràctiques per tal de mantenir la ciutat neta. Entre elles, destaquen: no deixar bosses i residus fora dels contenidors; recollir els excrements dels animals de companyia; deixar els mobles i trastos vells en els dies habilitats i fer ús de la deixalleria municipal i/o deixalleria mòbil per aquells residus que no es poden dipositar als contenidors de la via pública.

tracking