Diari Més

Medi Ambient

El col·lector vessa aigües residuals durant més d'un dia a la llera del riu Gaià

Les entitats ambientalistes demanen que la canonada es desplaci

El col·lector vessa aigües residuals durant més d'un dia a la llera del riu Gaià

El col·lector vessa aigües residuals durant més d'un dia a la llera del riu GaiàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El col·lector d’aigües que transcorre per la llera del riu Gaià des de l’estació de bombament fins a l’estació de depuració Altafulla-Tarragonès nord va estar vessant residus a aquest espai d’interès natural durant tot un dia, el passat dijous 18 d’agost. L’episodi no és nou, es repeteix periòdicament a causa del mal estat del col·lector que va ser construït als anys 90 i que no pot donar resposta a les noves necessitats per l’increment de la població. Aquesta vegada, però, el vessament va durar més d’un dia, amb el perill que les aigües residuals arribessin a la desembocadura.

«El col·lector es va construir a finals dels anys 90, pensant que no tornaria a baixar aigua pel Gaià. Però, no ha estat així. Ara el col·lector s’ha fet vell i, de tant en tant, s’embussa, i tenint en compte que està a la llera del riu, ja tenim el problema servit», recorda Hèctor Hernández, coordinador de l’associació mediambiental La Sínia.

Les entitats ambientalistes i l’Ajuntament d’Altafulla reclamen, des de fa temps, que el col·lector s’arregli i que, sobretot, es desplaci fora de la llera del riu. «Cal un col·lector adequat a les necessitats actuals», diu Hernández. El coordinador de l’entitat recorda que el col·lector recull els abocaments de part del Catllar, també dels càmpings de la zona, i que «la població de la Riera de Gaià no és la mateixa que abans, tampoc a Altafulla». Aquest fet no només provoca que les aigües residuals es vessin, sinó que, el mateix cabal del riu «es cola» dins del col·lector.

Ematsa i Aigües d’Altafulla van treballar per arranjar la fuita l’endemà, el divendres 19 d’agost. Però les aigües residuals van estar sortint de la canonada durant més d’un dia. «Cada cert temps hi ha nous abocaments residuals i cal que l’Agència Catalana de l’Aigua hi posi remei al més aviat possible», deia.

tracking