Diari Més

Mobilitat

Unes 200 persones tallen la C-31 a Segur de Calafell i a Cubelles per exigir la gratuïtat de l'autopista

Els manifestants han impedit el pas de vehicles per aquesta via durant una hora

Unes 200 persones tallen simultàniament la C-31 a Segur de Calafell i Cubelles per exigir la gratuïtat de l'autopista

Unes 200 persones tallen simultàniament la C-31 a Segur de Calafell i Cubelles per exigir la gratuïtat de l'autopistaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Coordinadora Calafell –formada per associacions de veïns, empresaris i partits polítics- ha convocat aquest divendres a les set de la tarda un doble tall a la carretera C-31 a Cubellesi Segur de Calafellper demanar la gratuïtat de l'autopista C-32. La protesta ha estat secundada per unes 200 persones –150 a Segur i una cinquantena a Cubelles-.

A Cubelles, els manifestants s'han col·locat a la rotonda d'enllaç amb l'autopista C-32, mentre que a Segur de Calafell el trànsit s'ha interromput a la Plaça Mediterrani. Segons ha explicat Esther Otero, integrant de la Coordinadora Calafell, els veïns d'aquestes comarques«estem farts de tenir un altíssim cost de desplaçament, ja que tenim un dels peatges més cars de tot Europa». «Això no ho pot sostenir cap economia domèstica avui en dia», ha lamentat Otero, qui ha posat d'exemple un autònom amb dues furgonetes«que es gasta 700 euros mensual amb peatges».

La plataforma també denuncia la manca de diàleg amb la Generalitat per resoldre aquesta situació. Segons Otero, «la Generalitat no ens ha donat cap solució, ni tansols la possibilitat de rebre ajudes o subvencions per rebaixar el cost del peatge». Per això, ha dit, «hem decidit fer aquest tall radical de carretera en ple mes d'agost perquè vegin que el Baix Penedès i el Garraf es mereixen una mobilitat sostenible». D'altra banda, els convocants asseguren que la gratuïtat de l'autopista afavoriria l'arribada de més visitants i reduiria els accidents a la carretera urbana. També ho creuen els consistoris implicats, com el de Cubelles. El seu segon tinent d'alcalde, José Manuel Ardila, que ha participat a la protesta, ha denunciat que hi ha un «greuge comparatiu»entre els municipis que han de pagar peatge i els que no i considera que «si no hi haguessin peatges vindrien més empreses en aquesta zona i rebríem més inversions».

El tall s'ha fet a les portes d'un cap de setmana en ple mes d'agost, un dels moments en què la carretera absorbeix més volum de trànsit degut a les persones que van a passar el cap de setmana als municipis de la costa del Garraf i el Baix Penedès.

tracking